Mainos

Sadat syytteet vanhenevat hyllyille vuosittain

Satoja rikosjuttuja hylätään joka vuosi syytteiden vanhennuttua, kertoo Salon Seudun Sanomat. Syitä haetaan lehden mukaan poliisin esitutkinnasta ja rikosnimikkeiden lievenemisestä käräjäoikeuksissa

- Esitutkinta on vanhentumisen pullonkaula, vaikka poliisi pyrkiikin olemaan tarkkana, ettei vanhentumista pääsisi tapahtumaan. Se on harvinaisempaa, että juttu kestäisi syyttäjällä tai käräjäoikeudessa liian kauan, sanoo ylitarkastaja Raimo Ahola oikeusministeriön tuomioistuinyksiköstä lehdelle.

Ongelmallisimpia vanhentumiselle ovat talousrikokset, arvioi rikosoikeuden professori Jussi Tapani Turun yliopistosta. Tuhansien eurojen luottokorttipetokseen syyllistynyt salolaismies selvisi ilman tuomiota, koska käräjäoikeus katsoi syytteen vanhentuneeksi. Syyttäjä vaati tuomiota törkeästä petoksesta, mutta Salon käräjäoikeus näki rikoksen vain petoksena, jolloin syytteen vanhentumisaika lyheni kymmenestä vuodesta viiteen vuoteen, lehti kertoo.

Syyttäjät vievät käräjäoikeuksiin joka vuosi noin 85 000 juttua, joista moni sisältää useita syytteitä.Tästä kokonaisuudesta muutama sata vanhentunutta syytettä on vain pieni määrä, valtionsyyttäjä Jukka Rappe Valtakunnansyyttäjänvirastosta huomauttaa Salon Seudun Sanomissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.