Mainos

Sadat suomalaiset muistivat Dianaa

Sadat suomalaiset ilmaisivat tänään osanottonsa prinsessa Dianan kuoleman johdosta. Britannian suurlähetystössä avoinna olleiden surunvalittelukirjojen luo kulki iltapäivällä katkeamaton virta hiljaisia ihmisiä.

Dianan muistoa kunnioittamaan tulleita suomalaisia oli tänään niin runsaasti, että pääsyä kahden surunvalittelukirjan luokse jonotettiin iltapäivällä puolisen tuntia. Jotkut kirjoittivat kirjaan vain nimensä, toiset pidemmän tervehdyksen.

Lähetystön portin pielessä levittäytyivät osanoton ilmauksina tuodut kukat ja palavat kynttilät. Myös suruadresseja, sähkeitä ja muita viestejä on Dianan kuolemasta lähtien tulvinut lähetystöön. Useimmat tervehdykset ovat tulleet tavallisilta kansalaisilta, joita Diana ja hänen äkillinen kuolemansa ovat koskettaneet. Myös Suomessa toimivat suurlähettiläät ja useat suomalaisen yhteiskunnan merkkihahmot ovat ilmaisseet osanottonsa.

-Diana oli henkilö, joka on hyvin kauniilla tavalla edustanut maatansa. Hänen kauneutensa tulee sisältä, siitä tavasta jolla hän suhtautui ihmisiin, sanoo helsinkiläinen Gunilla Leisti, joka keskiviikkona jätti tervehdyksensä surunvalittelukirjaan.
-Ajattelen Dianaa ennen kaikkea ihmisenä ja toiseksi myös sitä, mitä hän edusti. Hänellä oli sellaisia arvoja, joita nyky-yhteiskunnasta puuttuu, sanoo Leisti.

Monet muutkin osanottonsa osoittaneet suomalaiset ilmaisivat muistavansa ja arvostavansa nimenomaan Dianaa persoonana sekä hänen toimintaansa huono-osaisten puolesta. Virallisuudella ja valtiollisuudella ei suomalaisten surunvalitteluissa juuri näytä olevan sijaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.