Sadat QAnonin kannattajat odottivat yli 20 vuotta sitten kuolleen Kennedy Jr:n ilmestymistä Dallasissa – vainajasta ennustetaan Trumpin varapresidenttiä

Sadat QAnon-salaliittoteorian kannattajat odottivat vuonna 1999 kuolleen John Kennedy Jr:n ilmestyvän Dallasiin isänsä John F. Kennedyn salamurhan maisemiin. Salaliittoteoreetikoiden mukaan Kennedy Jr:n ilmestyminen tarkoittaisi Trumpin nousua jälleen presidentiksi.

Salaliittoteorioihin uskovan QAnon-liikkeen kannattajat kokoontuivat eilen sankoin joukoin Dallasiin kaupungissa salamurhatun presidentti John F. Kennedyn murhapaikan edustalle, kertovat yhdysvaltalaismediat.

QAnonistit kerääntyvät lähelle paikkaa, jossa John F. Kennedy ammuttiin autoonsa lähes 60 vuotta sitten. He olivat saapuneet todistamaan ennustusta, jonka mukaan salamurhatun presidentin poika, yli 20 vuotta sitten kuolleen John F. Kennedy Jr:n, oli määrä ilmestyä paikalle ilmoittamaan ryhtymisestään Donald Trumpin varapresidentiksi sitten, kun ex-presidentti nousee jälleen valtaan. 

Kennedy Juniorin oli ennustettu ilmestyvän kannattajilleen isänsä presidentti Kennedyn ampumisen ajankohdan tienoilla. Lienee sanomattakin selvää, että John-Johnin nimellä tunnettua Kennedy-vainajaa ei paikalle kuulunut. 

Osa QAnonin kannattajista on radikalisoitunut

QAnonin kannattajat uskovat erilaisiin salaliittoteorioihin, joiden löyhänä taka-ajatuksena ajatuksena on se, että Trump taistelee saatanaa palvovaa salaseuraa vastaan, joka muun muassa järjestelee lapsia seksiorjiksi. 

Osa QAnonin kannattajista on radikalisoitunut, mikä on johtanut myös väkivaltaisiin ja rikollisiin tekoihin. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI pitää QAnonia mahdollisena kotimaisen terrorismin uhkana. 

QAnonin jäseniä osallistui myös Washingtonissa Yhdysvaltain kongressitalolla Capitol Hillilla 6. tammikuuta tapahtuneeseseen valtaukseen ja mellakkaan ja ihmisiä yllytettiin osallistumaan tapahtumiin liikkeen viestintäkanavissa. 

"Osoitus suuremmasta pahoinvoinnista"

Kennedy-teoriaa kannattavat eräät numerologiaan eli päivämäärien ja numeroiden merkityksiin uskovat QAnonin kannattajat. Sillä ei kuitenkaan ole liikkeessä suurta kannatusta, ja esimeriksi QAnonin mystinen profeetta Q on sanonut seuraajilleen, että Kennedy Jr. on kuollut. 

– Vaikka tilaisuus on naurettava ja meidän tulisi nauraa sille, meidän täytyy ottaa huomioon, että sadat ihmiset kerääntyivät odottamaan kuuluisuutta, joka on ollut kuolleena jo 20 vuotta, sanoo yhdysvaltalaisia ääriliikkeitä tutkiva Jared Holt Kennedy-valvojaisista uutisoineessa The Washington Post -lehdessä

– Se, mikä ajoi heidät kaduille, on osoitus suuremmasta pahoinvoinnista. 

"Trumpista tulee jälleen presidentti, kun Kennedy Jr. ilmestyy"

John Kennedy Jr. kuoli lentoturmassa vuonna 1999, kun hänen ohjaamansa 6-paikkainen pienkone syöksyi mereen. Turmassa kuolivat myös Kennedy Jr:n vaimo ja käly. 

Useiden salaliittoteorioiden mukaan Kennedy Jr. ei sittenkään kuollut onnettomuudessa, vaan hän on elänyt siitä lähtien valenimellä tai pittsburghilaisena talousjohtajana. Jotkut taas väittävät, että hän on QAnonin Q.

Kennedy-uskovien mukaan Trump nousee uudelleen valtaan, kun Kennedy Jr. ilmestyy jälleen. He myös uskovat, että Trump nimeää Kennedy Jr:n, joka on puoluekannaltaan demokraatti, seuraajakseen sen jälkeen, kun hän itse jättää presidenttiyden. 

Presidentti John F. Kennedy kuoli Dallasissa salamurhaajan luoteihin 22. marraskuuta 1963. Murhasta otettiin kiinni entinen merijalkaväen sotilas Lee Harvey Oswald, joka puolestaan ammuttiin Dallasin poliisiasemalla kaksi päivää myöhemmin. Pidätettäessä Oswald yritti ampua poliisia, mutta hän ei kuulusteluissa myöntänyt Kennedyn eikä samaan aikaan ammutun poliisi J. D. Tippitin murhaa. 

Lue myös:

    Uusimmat