Mainos

Sadat pakenivat taisteluja Keski-Afrikassa

Keski-Afrikan tasavallan presidentti Felix-Ange Patasse on julistanut pääkaupunkiin Banguihin yöllisen ulkonaliikkumiskiellon. Sadat ihmiset ovat joutuneet pakenemaan hallituksen joukkojen ja kapinoivien sotilaiden välisiä taisteluja Banguista. Yksittäistä tulitusta kuului Banguissa vielä iltapäivällä. Presidenttiä tukevien Banguin asukkaiden kerrottiin olevan aseistautumassa, ja katusulkuja on pystytetty ympäri kaupunkia.

Sotilaat aloittivat kapinansa kaksi viikkoa sitten ja ovat vaatineet presidentti Patassen eroa syyttäen tätä valtiopetoksesta. Ranskan tukema presidentti vaati puolestaan kapinoivia sotilaita laskemaan aseensa heti ja ehdoitta.

Sotilaat ovat kapinoineet Keski-Afrikassa tänä vuonna jo kaksi kertaa. Toukokuussa kapina saatiin kuriin, kun Banguihin sijoitetut ranskalaisjoukot tulivat apuun. Sotilaat ovat tyytymättömiä mm. palkkoihinsa, ja pitkään jatkuneet kiistat ovat jakaneet asevoimat kahtia Patassen kotiseudun pohjoisen joukkoihin ja maan eteläosista kotoisin oleviin joukkoihin.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.