Mainos

Sadat osoittivat mieltään kulttuurin puolesta Savonlinnassa

Kulttuurikaupunkina tunnetun Savonlinnan asukkaat vastustavat kulttuurin joutumista talousvaikeuksien maksumieheksi.

Sadat kulttuuripalvelujen kohtalosta huolestuneet kaupunkilaiset ovat osoittaneet tänään mieltään Savonlinnassa.

Mielenosoittajat marssivat kirjailija Joel Lehtosen patsaalta kaupungintalolle, jossa kaupunginjohto sai kuulla kakofoniakonserttia, protestilaulua ja kulttuurintekijöiden evästyksiä.

- Ihmiset olivat lähteneet mukaan tosissaan, ja se näkyi ja kuului. Viesti oli sellainen, että sen luulisi menneen perille, kertoi hankkeen puuhamiehiin kuuluva Helena Kärnä marssin jälkeen.

Kulttuurikaupunkina tunnetussa Savonlinnassa koetaan, että juuri kulttuuri on joutunut talousvaikeuksien maksumieheksi. Kaupungin kulttuuripalveluja karsittiin jo vuosi sitten, jolloin päätettiin muun muassa taidemuseon sulkemisesta ja kaikkien kulttuuriyhdistysten avustusten pienentämisestä.

Niin ikään kirjasto on ollut tiukoilla kuten maakuntamuseokin. Teatterin toiminta kyettiin takaamaan pariksi vuodeksi eteenpäin valtuuston päätöksellä.

Nyt kaupunginvaltuusto on saamassa joulukuun puolivälin budjettikokoukseensa esityksen, joka uhkaa jälleen viedä rahaa kulttuurilta. Esimerkiksi Savonlinnan musiikkiopistoa uhkaa noin 80 oppilaspaikan supistus, mikä tarkoittaisi noin kolmasosaa savonlinnalaisista oppilaista ja aiheuttaisi toteutuessaan opettajien lomautuksia ja irtisanomisia.

Lisäksi Savonlinna-kvartettia uhkaa lakkautus ja intendenttiä irtisanominen. Uhkakuvien mukaan myös Etelä-Savon maakuntamuseosta irtisanottaisiin 2-3 työntekijää ja nukkemuseo Suruttoman toiminta loppuisi.

Kulttuuriväen mukaan kulttuuri vie Savonlinnan budjetista alle kolme prosenttia, mutta siitä huolimatta siihen kajotaan toistuvasti säästötalkoissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.