Mainos

Sadat nuoret osallistuivat lutkamarssille Jerusalemissa

Jerusalemissa sadat nuoret israelilaiset osallistuivat lutkamarssille puolustaakseen naisten oikeutta pukeutua miten haluavat, ilman että he tulisivat ahdistelluiksi.

Useat lutkamarssille eli SlutWalkiin osallistuneista olivat pukeneet ylleen ainoastaan rintaliivit ja shortsit.

Suurin osa marssijoista oli naisia, mutta joukossa oli myös miehiä.

– Ei tarkoittaa ei, marssijat huusivat kulkiessaan uskonnollisen ja konservatiivisen Mahane Yehudan alueen lähellä, missä naiset pukeutuvat yleensä pitkiin kaapuihin.

23-vuotias Margaret kertoi uutistoimisto AFP:lle osallistuvansa marssille osoittaakseen, että kaikilla miehillä ja naisilla on oikeus pukeutua miten haluavat. Hän lisäsi, ettei vaatetus anna oikeutta koskea keneenkään saati hyökätä kenenkään kimppuun.

18-vuotias Katie kertoi lutkamarssin kaltaisten tapahtumien olevan erittäin tärkeitä Israelin kaltaisessa maassa.

Tyttöystävänsä kanssa marssille osallistunut Erez oli pukenut päälleen mekon. Solidaarisuuden lisäksi hän halusi osoittaa, että "myös miesten tulee taistella ahdistelua vastaan, ei ainoastaan naisten".

Poliisisaattue kulki vuotuisen marssin rinnalla, eikä välikohtauksia syntynyt. Nainen surmattiin ja kuusi ihmistä loukkaantui Jerusalemissa vuonna 2015 järjestetyssä Pride-kulkueessa.

Lutkamarssi sai alkunsa Kanadassa vuonna 2011 poliisin pitämän puheen nostaman raivon vuoksi. Yliopisto-opiskelijoille puhunut poliisi totesi, että naisten tulisi välttää lutkamaista pukeutumista, jotta nämä eivät joutuisi ahdistelun uhreiksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.