Mainos

Sabri: Irak valmis hyväksymään brittiasetarkastajat

Irak on valmis ottamaan vastaan ryhmän brittiläisiä asetarkastajia tutkimaan, pitävätkö Britannian hallituksen väitteet paikkansa, sanoi Irakin ulkoministeri Naji Sabri tänään Kairossa. Britannian hallituksen selonteon mukaan Irak kehittelee joukkotuhoaseita.
"Irakilla on valmiit suunnitelmat biologisten ja kemiallisten joukkotuhoaseiden käyttämisestä ja maa on valmis hyökkäykseen alle tunnin varoitusajalla", kertoo brittihallituksen tuore raportti.

Britannian pääministerin Tony Blairin (kuvassa) mukaan Irakilla on valmiit suunnitelmat biologisten ja kemiallisten joukkotuhoaseiden käyttämisestä.

Britannian parlamentin ylimääräisessä kokouksessa puhuneen Blairin mukaan Irak voisi aloittaa hyökkäyksen joukkotuhoaseilla vain 45 minuutin varoitusajalla. Blairin esittelemässä muistiossa todetaan myös, että Irak jatkaa joukkotuhoaseiden kehittelyä ja että sillä on "merkittäviä määriä" uraania. Uraani on välttämätöntä ydinaseiden valmistuksessa.

Brittihallituksen raportin on määrä vakuuttaa maan parlamentti Saddamin tuhoaikeista ja saada siunaus Yhdysvaltain ja Britannian yhteiselle sotaretkelle Irakiin. Raportti perustuu suurimmaksi osaksi salaiseen tiedustelumateriaaliin.

Irak on jo ehtinyt tuomita raportin "perusteettomaksi".

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.