Mainos

Säätyyppi muuttuu – lumipyry tuo lauhan sään

Pitkä, kylmä jakso on päättymässä lumipyryyn lauantaina. Sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa on enää pikkupakkasta.

Ensi yö on vielä kylmä, idässä pakkasta voi olla 20-30 astetta. Viikonloppuna länsivirtaus on ottamassa vallan ja tuo Atlantilta lauhaa ilmaa.

– Perjantaina illalla maan länsiosaan leviää lumipyry, joka tuo yön ja lauantain aikana maan etelä- ja keskiosaan lunta yleisesti kymmenkunta senttimetriä, paikoin jopa 15 senttiä. Tuore ennuste näyttää, että lumisateet yltäisivät lähes koko maahan pohjoista myöten. Siellä lunta voi kertyä kuitenkin vähemmän. Ajokeli muuttuu lauantaina huonoksi lumisateen ja lauhtumisen takia, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lauantaiaamuna pakkasta voi olla maan itäisissä osissa ja pohjoisessa vielä yli 20 astetta. Lumipyryn mukana sää lauhtuu koko maassa kuitenkin 10-15 asteella. Maan etelä- ja keskiosassa on sunnuntaina enää 0…-5 astetta, pohjoisessa -5…-15 astetta. Lauhinta on länsirannikolla.

Ensi viikko näyttää tämän hetken ennusteen mukaan lauhalta. Pääasiassa ollaan pikkupakkasella, länsirannikolla voi olla jopa suojasäätä. Myös uusia lumisateita on luvassa.

Lumipyryn ennustetta voit seurata MTV:n sääsivuston viikon säästä. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet sekä tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katso lauantaille asti ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.