”Saattoivat vetää 12 kaljaa peliä edeltäneenä päivänä” – kokenut kiekkovalmentaja järkyttyi eksoottisen liigan pelaajien asenteesta

Kokenut jääkiekkovalmentaja Leif Strömberg sai lyhyessä ajassa tarpeekseen Romanian jääkiekkoliigasta. 58-vuotias ruotsalaisvalmentaja on avautunut erikoisista kokemuksistaan Hockey News -sivustolle.

Edelliset kaudet lähinnä Ruotsin Allsvenskanissa valmentanut Strömberg suuntasi romanialaisseura Gyergyoi HK:n valmentajaksi alkusyksystä, mutta jätti tehtävänsä jo syyskuun lopussa. Gheorghienin kaupungista ponnistava seura pelaa sekä unkarilaisvetoista Erste Ligaa että Romanian pääsarjaa.

Kokemukset Transsylvaniasta olivat jo paljon nähneelle Strömbergille jotain aivan uutta.

– Luulin olevani itsekin aika liberaali, ja ihmissuhteiden rakentaminen on tärkeää, mutta kaikkien pitäisi ennen kaikkea voida hyvin, Strömberg kommentoi ruotsalaissivustolle.

– He saattoivat kuitenkin ottaa alkoholia päivää ennen peliä, ja ne pelaajat saivat silti johdon mukaan pelata. Siinä tapauksessa he olivat valinneet väärän valmentajan, joten kieltäydyin jatkamasta töitä siellä, hän kommentoi.

Strömberg kertoo olleensa pettynyt pelaajien asenteeseen.

– Pelaajat saattoivat vetää 12 kaljaa peliä edeltäneenä päivänä ja pystyivät hädin tuskin kävelemään portaat ylös seuraavana päivänä, enkä minä halua työskennellä sellaisten pelaajien kanssa.

– Täytyy sanoa, että joukkueessa oli myös erittäin tosissaan olevia pelaajia. Pelaajat, joukkueet ja ihmiset yleensäkin voivat viettää mukavaa aikaa ja ottaa muutaman lasin viiniä tai viettää mukavan illallisen, mutta eivät päivää ennen peliä. Se ei mielestäni ole huipputason tekemistä, Strömberg linjaa.

Vuosina 2004–09 Ruotsin pääsarjassa Färjestadia ja Södertäljeä valmentanut Strömberg ei ole vielä ottanut vastaan uutta pestiä. Hän kertoo seuraavansa myös suomalaista jääkiekkoa.

– On tärkeää pysyä ajan tasalla. Katson kaikkea (Ruotsin) nuorten liigasta Suomen ja Venäjän liigoihin. Tietysti paljon myös kotimaista lätkää, Allsvenskania ja SHL:ää. On hauskaa seurata erilaisia pelaajia ja miten eri tavalla joukkueet käyttäytyvät.

Lue myös:

    Uusimmat