Mainos

Saastunutta maata riittää puhdistettavaksi

Suomessa käytetään vuosittain saastuneiden maiden kunnostukseen noin 150 miljoonaa markkaa. Lukumääräisesti noin 70 prosenttia kohteista rahoitetaan yksityisesti. Muita rahoittajia ovat valtio ja kunnat. Vuositasolla valtion varoja käytetään maiden kunnostukseen 35 miljoonaa markkaa.

Sotkamossa koolla olevilla ympäristöhallinnon saastuneiden maiden asiantuntijoilla riittää työsarkaa myös tulevaisuudessa. Vuosina 1989-1994 kartoitettiin saastuneiksi epäiltyjä alueita yli 10 000 kohteen verran. Nykyisin määrän epäillään olevan jo kaksinkertainen. Parhaillaan kohteiden määrää ollaan päivittämässä ja työ valmistuu ensi vuoden alkuun mennessä.

Suomessa on 15 viime vuoden aikana kunnostettu noin 600 kohdetta, joista suurin osa vuoden 1995 jälkeen. Vuosittainen kunnostusmäärä on tällä hetkellä noin 150 kohdetta. Lähivuosina huoltoasemien valtakunnallinen kunnostusohjelma lisännee hankkeiden lukumäärän 200 kohteeseen.

Kunnostuskohteista puolet ovat erilaisia polttoaineen jakelu-, kuljetus- ja varastointialueita. Muita ongelma-alueita ovat mm. kaatopaikat ja vanhojen sahojen alueet.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.