Mainos

Säästöt uhkaavat Saksan rautateitä

Saksan rautateiden työntekijöiden mielestä jatkuvat säästöt uhkaavat kiskoliikenteen turvallisuutta. Toistasataa kuolonuhria vaatineesta onnettomuussarjasta huolimatta rautatiet jatkaa uudistuksia ja saanerauksia.

Eschedessä, Keski-Saksassa, viime heinäkuussa nopea ICE-juna suistui raiteilta ja törmäsi siltaan. ihmistä kuolee. Escheden jälkeen raideliikenne on ollut kuin kirottu. Pelkästään tänä vuonna on tapahtunut yli kymmenen vakavaa onnettomuutta.

Työntekijöiden mukaan Deutsche Bahn saa syyttää itseään syvästä kriisistä. Katkerimpien rautatieläisten mielestä yhtiön johto olisi tyytyväisin, jos veturinkuljettaja tarjoilisi vielä joutohetkinään ravintolavaunussa.

Kaikkia, myös liikenteen ja junien turvallisuudesta vastaavaa henkilökuntaa, on vähemmän. Joka tapauksessa työpaikkojen vähentäminen Saksan rautateillä jatkuu. Pahimmillaan vuoteen 2002 mennessä joka kolma työpaikka joutuu vasaran alle.

Irtisanomisia perustellaan laskevilla matkustajamäärillä. Turvallisuusriskin uskotaan osaltaan karkottavan ihmisiä.

Escheden onnettomuudesta huolimatta ei nopeiden junien käyttöä eikä vauhtia ole hillitty. Päinvastoin. Uusi nopeampi ja Deutsche Bahnin mukaan myös turvallisempi junasukupolvi on tulossa. Samaan aikaan veturinkuljettajien koulutusaikaa lyhennetään 18 kuukaudesta seitsemään kuukauteen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.