Mainos

Säästöt haittaavat murhatutkimuksia Ruotsissa

Suomalaistutkija uskoo kuitenkin vakaasti lähes viikon vanhan murhan selviämiseen.

Ruotsin poliisin laitehankinnoissa tehdyt säästöt ovat hidastaneet ulkoministeri Anna Lindhin murhatutkimuksia pahanpäiväisesti.

NK-tavaratalon rullaportaan kaiteesta löytyi tuoreeltaan kädenpainallus, jonka saattaa olla murhaajan jättämä. Poliisilla ei kuitenkaan ole atk-sovellusta, jolla saatua kädenpainallusta voitaisiin verrata poliisin rekistereissä oleviin kädenpainalluksiin, kertoo Ruotsin TV4.

Tutkimuksia johtava Bengt Wingqvist kertoi eilen illalla Ruotsin TV neljälle , että murha olisi jo selvitetty , jos heillä olisi ollut käytössään muutama satatuhatta kruunua maksava järjestelmä. Wingwist toivookin että viimeistään nyt järjestelmä saadaan käyttöön.

Tutkinta on edennyt nihkeästi ja paine poliisia kohtaan kasvaa. NK-tavaratalon valvontakameraan jääneen miehen henkilöllisyys ei ole toistaiseksi selvillä. Tänään odotetaan tietoja uudesta dna-analyysista, murhaajaksi oletetun miehen lippalakista on löytynyt perintötekijät määräävää dna:ta. Ensimmäinen vertailu poliiissn dna-rekisterin kanssa ei tuottanut tulosta. Tietokoneajo toistetaan moneen kertaan.

On kuitenkin mahdollista, että epäillyn dna:ta ei ole rekistereissä. Pääepäillyn kuvan julkistaminen on tuottanut runsaasti vihjeitä. Joka tapauksessa Ruotsin poliisi luultavasti tietää enemmän kuin kertoo julkisuuteen.

Tanskalaisen poliisientappaja Steen Christensenin jäljitystä Suomessa muutama vuosi sitten onnistuneesti johtanut rikosylikomisario Esko Peltola pitää Aamulehdessä selvänä, että Ruotsin poliisi onnistuu videonauhojen perusteella selvittämään pian murhaajan nimen.

Eräänä tutkintahaarana lienee, että tekijä olisi suomalainen - tai paennut tänne. KRP kehottaakin suomalaisia kääntymään lähimmän poliiisin puolen, jos he tietävät jotain NK:n valvontakameran kuvissa olevasta miehestä.

(MTV3-TV4)

(Huomenta Suomi 16.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.