Mainos

Säästöpankkien tulos parani

Säästöpankkien tulos parani tammi-syyskuussa viime vuoden vastaavasta ajasta ja niiden talletukset ja luotot kasvoivat. Säästöpankkien liikevoitto nousi torstaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 185 miljoonaan markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 161 miljoonaa markkaa.

Talletukset säästöpankeissa kasvoivat 8,4 prosenttia vuotta aiemmasta ja nousivat 18,4 miljardiin markkaan. Niiden markkinaosuus talletuksista nousi viime vuoden lopun 6,0 prosentista 6,7 prosenttiin. Säästöpankkien luotot kasvoivat 10,7 prosenttia 13,4 miljardiin markkaan.

Kaikkien säästöpankkien tulos oli voitollinen eikä yhdenkään säästöpankin vakavaraisuutta ole tuettu Säästöpankkien vakuusrahastoista. Säästöpankit kirjasivat tammi-syyskuussa luottotappioita 59 miljoonaa markkaa. Järjestämättömiä luottoja niillä oli 516 miljoonaa markkaa.

Suurimman säästöpankin Aktian osuus koko ryhmän taseesta oli 10,7 miljardia markkaa. Aktian lainat nousivat syyskuun lopussa 5,5 miljardiin markkaan ja talletukset 7,0 miljardiin markkaan. Aktian liiketulos oli 34,5 miljoonaa markkaa ja voitto 26,1 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.