Mainos

Säästöpankkien luotonanto kasvoi

Säästöpankkien luotonanto lisääntyi tammi-syyskuussa voimakkaasti. Niiden lainakanta kasvoi 18,7 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta ja nousi syyskuun lopussa 21,3 miljardiin markkaan. Viime vuoden syyskuussa luottokanta oli 17,9 miljardia markkaa. Talletukset kasvoivat samaan aikaan 11,0 prosenttia. Syyskuun lopussa säästöpankkien yhteenlaskettu talletuskanta kohosi 25,2 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 22,7 miljardia.

Säästöpankkien liikevoitto laski tammi-syyskuussa 24 miljoonaa markkaa viime vuoden ennätystasosta ja oli 284 miljoonaa markkaa. Säästöpankkiliiton toimitusjohtajan Markku Ruudun mukaan liikevoiton lasku johtui kilpailun kiristymisestä. Hän arvioi koko vuoden tuloksen nousevan markkamääräisesti samalle tasolle kuin viime vuonna.

Hoitamattomia luottoja säästöpankeilla oli 247 miljoonaa markkaa eli hieman vähemmän kuin vuosi sitten. Säästöpankkien vakavaraisuusaste oli syyskuun lopussa 14,1 prosenttia. Niiden omat varat nousivat 2280 miljoonaan markkaan. Säästöpankkien yhteenlaskettu tase kasvoi 29,6 miljardista 33,2 miljardiin markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.