Mainos

Säästökysely: Näistä suomalainen tinkii viimeisenä

Ruoka ja asuminen. Niistä suomalaiset tinkivät viimeisenä, jos oma talous menee säästökuurille.

MTV3 Uutisten tekemässä kyselyssä 45 prosenttia suomalaisista tinkii viimeisenä ruokakustannuksistaan ja 15 prosenttia asumisen kustannuksistaan, jos jostain on säästettävä. Moni myös yrittää viivyttää lomamatkoista tinkimistä mahdollisimman pitkälle.

Kyselyyn vastanneet naiset ja miehet ovat hyvin yksimielisiä siitä, mistä viimeisenä nipistetään. Samoin eri ikäluokilla arvojärjestys on melko samanlainen.

Näistä säästetään mieluiten

Jos suomalainen aloittaa säästökuurin, karsiminen aloitetaan mieluiten kodin hankinnoista, kuten elektroniikasta. Niistä säästäisi 74 prosenttia vastaajista. Myös huvittelu, lomamatkat, vaatehankinnat ja palveluiden käyttö ovat korkealla listalla.

Naisten ja miesten välillä kyselyssä löytyy pieniä eroja. Miehistä 66 prosenttia säästäisi lomamatkoista, kun naisista niistä tinkisi vain 54 prosenttia. Lisäksi miehet luopuisivat huvittelusta, kuten ulkona syömisestä ja juomisesta, hieman naisia useammin.

Lisäksi miehet (61 prosenttia) olisivat naisia (54 prosenttia) valmiimpia tinkimään vaatehankinnoista.

Kaiken kaikkiaan suomalaiset eivät ole kovinkaan valmiita ryhtymään säästökuurille juuri nyt. Kyselyyn vastanneista vain joka neljäs aikoo vähentää omaa tai perheensä kulutusta epävarmojen talousnäkymien takia.

Tutkimus säästämisestä tehtiin syyskuun alussa, ja siihen vastasi noin 1 700 henkilöä. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.