Mainos

Saasteet palasivat Pekingin ilmaan

Olympialaisten ja paralympialaisten jälkeinen aika on palannut Pekingiin. Kahden kuukauden ajan liikennettä rajoitettiin ja tehtaat pidettiin kiinni, mutta tänään kaikki saasterajoitukset poistettiin. Niiden aikana ilman laatu parani selvästi ja ruuhkat vähenivät. Monet olisivat halunnet rajoitukset pysyviksi. Kiinan ympäristöaktivistit saivatkin uutta pontta vaatimuksilleen.

Hiilimonoksidiarvotkin laskivat kahdessa kuukaudessa neljänneksellä normaaliarvoista. Peking on silti yksi maailman saastuneimmista kaupungeista.

Monet ihmiset olivat tyytyväisiä ilman laadun tilapäiseen paranemiseen ja ruuhkien vähenemiseen.

- Olympialaisten aikana taivas oli paljon sinisempi ja ilman laatu parani selvästi verrattuna sitä edeltäneeseen aikaan, sanoo pekingiläinen Zhang Meng.

Jotkut taas pitävät paluuta arkeen hyvänä.

- Autot eivät ole suurin syypää Pekingin huonoon ilman laatuun. Pitäisi olla enemmän vihreää, etenkin Pekingin kaupunkialueella, sanoo puolestaa Yi Zhe.

Kiinassa on jo ympäristöliikkeitä, kuten opiskelijoiden Tulevaisuuden Kiinan Akateeminen Ryhmä. Sen tehtävänä on levittää ympäristötietoutta eri puolille Kiinaa ns. vihreän marssin keinoin.

Asiantuntija uskoo, että Pekingin kokemuksilla on myös pitempiaikaisia vaikutuksia.

Jokainen kerta, kun meillä on tilaisuus kokea minkälainen miellyttävä ympäristö on nostaa vaatimuksia sen jatkumisesta ja myös ihmisten mielipiteitä kuunnellaan, sanoo Frances Fremont-Smith, Future Generations Chinan johtaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.