Mainos

Säässä muutos: Sade väistyy – pitkä poutajakso etelään

Sää poutaantuu viikonlopuksi. Poutajakson ennustetaan kestävän maan etelä- ja keskiosassa koko ensi viikon ajan. Lämpötilat voivat viikon aikana nousta vielä 20 asteen tienoille.

Sateet väistyvät perjantain jälkeen. Viikonloppu on koko maassa poutainen.

– Pilvilauttoja on kuitenkin liikkeellä. Pilvisintä on idässä, aurinkoisinta lännessä. Lämpötilat ovat lauantaina etelässä reilussa 15 asteessa, pohjoisessa reilussa kymmenessä asteessa. Sunnuntaina pohjoisessakin lämpenee noin 15 asteeseen, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Yölämpötilat ovat viikonloppuna kymmenen asteen alapuolella. Lähiöinä Lapissa ja Suomenselällä voi olla hallaa, ehkä paikoin yöpakkastakin.

Sää jatkuu alkuviikolla poutaisena, kun korkeapaine asettuu Etelä-Suomen päälle.

– Etelässä on alkamassa pitkä poutainen jakso, joka kestää todennäköisesti koko ensi viikon. Pilvisyys vaihtelee. Alkuviikolla etelässä ollaan 15 asteen tienoilla, mutta viikon puolivälin paikkeilla lämpötila näyttäisi lähtevän uuteen nousuun. Keskiviikkona ja loppuviikolla maan etelä- ja länsiosassa voidaan paikoin päästä 20 asteeseen, toteaa Liisa Rintaniemi.

Alkuviikko on poutainen myös pohjoisessa. Tämän hetken ennusteen mukaan tiistain ja keskiviikon aikana hurrikaani Cristobalin jäänteet kulkevat Jäämereltä Suomen pohjoispuolelta.

– Heikentynyt hurrikaani tuo sunnuntaina Islantiin myrskytuulia ja kovia sateita. Islannin jälkeen myrsky menettää voimaansa jakaantuessaan kahtia. Hurrikaanin jäänteiden takia tuuli voimistuu Pohjois-Suomessa keskiviikon tienoilla ja joitain sateita on tulossa, sanoo Liisa Rintaniemi.

Epävakainen sää jatkuu pohjoisessa ensi viikon loppupuolella.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.