Säässä muutos loppuviikolla – rankkoja sateita tulossa

Alkuviikon auringon jälkeen sää muuttuu epävakaiseksi viikon keskivaiheilla. Viikonloppuna matalapaineen ennustetaan tuovan Suomeen koviakin sateita.

Alkuviikko on laajalti aurinkoinen ja selvästi tavanomaista lämpimämpi. Lämpötilat kohoavat ylimmillään 23-24 asteeseen.

Keskiviikkona Länsi- ja Pohjois-Lappiin leviää sateita ja sää viilenee. Myös Pohjanmaalla voi tulla sadekuuroja. Muualla on vielä kesäinen poutapäivä. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä voi olla paikoin hallaa Pohjanmaalla ja Lapissa.

Torstain aikana kylmä rintama pyyhkäisee Etelä- ja Itä-Suomen yli kohti itää.

– Siihen liittyy paikoin sadekuuroja, mukana voi olla myös ukkosta. Rintaman jälkipuolella sää muuttuu aurinkoisemmaksi, mutta lämpötilat tipahtavat alle 20 asteen, Lapissa ollaan 15 asteen vaiheilla, ennustaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Lämpötilat palaavat näin vuodenajan keskimääräisiin lukemiin.

Matalapaineet syrjäyttävät korkeapaineen

Torstain ja perjantain välisenä yönä voi olla taas hallaa, lähinnä Lapissa. Perjantai näyttää Etelä- ja Keski-Suomessa aurinkoiselta poutapäivältä, mutta Lapissa tulee joitain sadekuuroja. Lämpötila on pääosin 15-20 asteessa.

Lauantaiksi Lounais-Suomeen ennustetaan kuurosateita ja joukossa voi olla ukkosta. Myös Lapissa tulee sateita.

– Tämän hetken ennusteen mukaan syyskuu alkaa sunnuntaina mahdollisesti rankoillakin sateilla koko maassa. Samalla sää viilenee, toteaa Markus Mäntykannas.

Viikonvaihteen jälkeen hallanvaara kasvaa etelässäkin. Lapissa yöpakkaset ovat mahdollisia.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, viikon sää ja merisää.

Katso videolta viikon sää.

Lue myös:

    Uusimmat