Mainos

Säässä käänne ensi viikolla: Pakkasjakso koko maahan

Ensi viikko näyttää pakkasviikolta koko maassa. Viikon kylmimpiä lukemia ennustetaan tiistaille ja keskiviikolle. Loppuviikolla satelee lunta.

Tänään perjantaina lumipyry on huonontanut ajokeliä lähes koko maassa. Sähkökatkoja on ollut etenkin idässä ja maan keskiosassa. Korkeasta merivedestä varoitetaan lounais- ja länsirannikolla.

– Lauantaina hajanaisia lumikuuroja tulee maan pohjoisosassa. Maan etelä- ja keskiosassa on lauhaa ja tuulista, etenkin maan keskiosassa aurinko voi paistaa. Lauantaina illalla lumikuurot ovat mahdollisia myös maan etelä- ja keskiosassa. Sunnuntaina kylmää ilmaa puhaltaa jo pohjoiseen, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Sunnuntain aikana Lapissa selkenee ja pakkanen kiristyy 15 asteen tienoille. Maan etelä- ja keskiosan sisämaassa on pikkupakkasta, rannikoilla ollaan nollan vaiheilla. Maan keskiosassa heikko lumisadealue kulkee kohti etelää. Sunnuntaina illalla ja maanantain aikana lumisateita voi tulla etelärannikolla asti.

Ensi viikolla kylmenee 

Ensi viikolla Euroopan yli kulkevat matalapaineet ottavat tätä viikkoa eteläisemmän reitin. Sää kylmenee Suomessa.

– Alkuviikolla Suomi kuuluu korkeapaineen alueeseen. Sää on melko selkeää. Joitain lumisateita voi tulla. Viikon kylmimmät päivät ovat näillä näkymin tiistai ja keskiviikko, jolloin etelässäkin voi olla 10-20 pakkasastetta ja pohjoisessa 20-30 pakkasastetta, paikoin kylmempääkin.

Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikon torstaina Suomeen saapuu pakkaslumisadealue.

– Sadealue näyttää hidasliikkeiseltä, joten siitä voi hitustella lunta pitkän aikaa perjantaille tai jopa lauantaille asti, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.