Mainos

Saarretun koneen matkustajat tietämättömiä terroriuhasta

Jemenistä Dubain kautta New Yorkiin lentäneen matkustajakoneen matkustajat olivat tietämättömiä pommi-uhasta.

Emirates-lentoyhtiön kone laskeutui New Yorkiin John F. Kennedyn lentokentälle hävittäjälentokoneiden saattelemana. Hävittäjät saattoivat konetta, koska sen matkassa uskottiin olleen rahtia Jemenistä.

Matkustajat eivät tienneet laskeutuessaan, että heidän matkustusvälineensä oli kansainvälisen kiinnostuksen kohteena.

- Meille kerrottiin vain, että edessä on jokin ylimääräinen turvatarkastus. Emme kuitenkaan ymmärtäneet miksi ja yksi matkustajista kertoi juuri, että meitä saatettiin joillakin hävittäjillä, kertoo yksi matkustajista.

- Kukaan meistä ei tiennyt, että jotakin oli meneillään, jos siellä nyt mitään oli meneillään. Meillä oli (saapuessamme) normaali rutiinitarkastus ja siinä se.

Emirates-lentoyhtiön koneesta ei kuitenkaan löytynyt räjähteitä, mutta tutkimukset jatkuvat yhä.

Yhdysvallat tutkii pommiepäilyjä, jotka liittyvät Jemenistä lähtöisin olevaan tavaraan useissa rahtikoneissa.

Kaksi Yhdysvaltoihin Jemenistä matkalla ollutta epäilyttävää lentorahtipakettia löydettiin eilen Britanniasta ja Dubaista.

CNN-uutiskanavan haastattelemien viranomaislähteiden mukaan Yhdysvaltoihin matkalla olleissa lentorahtipaketeissa saattaa olla voimakasta PETN-räjähdeainetta. Myös Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama vahvistaa, että kahdessa ulkomailla tutkitussa rahtipaketissa on ollut räjähdemateriaalia.

Obaman mukaan Jemenistä tulleesta lentorahdissa olleet paketit olivat menossa kahteen eri juutalaiseen keskukseen Chicagossa. Yhdysvalloissa viranomaiset selvittävät mahdollista yhteyttä Jemenin al-Qaida-verkostoon.

(MTV3 - APTN - AFP - Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.