Mainos

Saaristomeren haahkakuolemia tutkitaan

Saaristomereltä ja Ahvenanmaalta on löytynyt mahdollisesti yli sata kuollutta uroshaahkaa. Lintujen menehtymistä tutkitaan mm. Saaristomeren biosfäärialueen Nauvon keskuksessa.

Ylitarkastaja Jouko Hakala Lounais-Suomen ympäristökeskuksesta kertoo, että uroshaahkoja kuolee jostakin toistaiseksi tuntemattomasta syystä yleensäkin keväisin.
-On vaikeata sanoa onko juuri tänä vuonna tapahtuneissa menehtymisissä jotakin outoa. Haahkakannat ovat viime vuosina selvästi vahvistuneet, joten kuolemat voivat olla myös suhteessa vahvistuneeseen kantaan.

Hakala kertoo, että yleensä kuolleiden haahkojen suolisto on ollut aivan tyhjä, joten ne ovat voineet menehtyä ravinnon puutteeseen.
-Toisaalta voi olla niinkin, että urokset ovat joutuneet liian koville kevätkiimansa aikana, jolloin heikommat ovat kuolleet kesken soidinmenojen. Saaristomeren naarashaahkat voivat kuitenkin yleisesti ottaen erinomaisesti. Hakala korostaa myös, ettei nyt ole kysymys mistään haahkoja vaanivasta katastrofista. Hän arvioi, että Saaristomeren biosfäärialue saa parissa viikossa valmiiksi tutkimuksensa uroshaahkojen kevätkuolemista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.