Mainos

Saarioisten teurasjätekohu: Eviran tarkastuseläinlääkärin virka vaakalaudalla

Teurasjätteen lainvastainen käsittely Saarioisten Jyväskylän teurastamolla voi aikanaan tietää lopputiliä tarkastuseläinlääkärinä teurastomolla työskentelevälle miehelle.

– Jos tapauksessa tulee jotain uutta esille, me joudumme katsomaan asiaa työnantajan kannalta, muotoilee lihantarkastusyksikön johtaja Eeva-Riitta Wirta Evirasta.

Poliisi esitti esitutkinnan päätteeksi tarkastuseläinlääkärille syytettä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Mies on työskennellyt elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tarkastuseläinlääkärinä Saarioisten Jyväskylän teurastamolla vuodesta 2006.

Miehellä jo kirjallinen varoitus?

Ilman seuraamuksia tarkastuseläinlääkäri ei ole rehusotkusta selvinnyt.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan mies sai jo loppuvuodesta kirjallisen varoituksen toimistaan. Wirta ei kuitenkaan halua vahvistaa tietoa.

– Meillä ei ole tarvetta kommentoida sitä, miten työnantaja on kohdellut työntekijää. Asia on käsitelty kyseisen tarkastuseläinlääkärin kanssa syksyllä, hän toteaa.

“Epäkohdat korjattu”

Virkavelvollisuuden rikkomisesta epäilty tarkastuseläinlääkäri työskentelee edelleen Saarioisten Jyväskylän teurastamolla.

– Epäkohdat teurastamolla on korjattu ja siellä tehdään nyt normaalia valvontatoimintaa. Minun korviini ei ainakaan ole kuulunut muuta, Wirta sanoo.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi syyskuussa, että valmisruokakonserni Saarioinen toimitti vuosien ajan tuhottavaksi määrättyä teurasjätettä rehuksi turkistarhoille.

Poliisi päätyi esitutkinnassaan samaan ja esittää syytettä rehulakirikkomuksesta neljälle miehelle. Tapaus on parhaillaan syyteharkinnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.