Mainos

Saarikangas: Laivatilaus menetettiin telakkatuen puutteeseen

Masa-Yards ilmoittaa menettäneensä kolmen miljardin markan laivatilauksen, koska ei saa valtiolta tukea. Toimitusjohtaja Martin Saarikankaan mukaan tilauksen saamiseen olisi riittänyt EU:ssa sovittu yhdeksän prosentin telakkatuki.

Telakkatukikeskustelun kierrokset kuumenivat aamulla, kun Masa-Yardsin toimitusjohtaja Martin Saarikangas oli Huomenta Suomen vieraana. Saarikangas kertoi, että Masa-Yards menetti eilen tukien puutteessa suuren laivatilauksen.

Kauppaa ei ole julkistettu, joten Saarikangas vaikenee yksityiskohdista. Hän kuitenkin kertoi MTV:n Talousuutisille, että kyse on kahdesta risteilyaluksesta. Tilaaja on Yhdysvalloista, ja laivat toimitetaan vuonna 1998. Tilaus olisi Saarikankaan mukaan tuonut Helsingin telakalle 7000 miestyövuotta.

Menetetyn kaupan esiinnosto on viesti budjettineuvotteluihin sekä kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäelle. Kalliomäki on kieltäytynyt jatkamasta telakkatukia.

Hallituksen keväisen päätöksen mukaan Suomi maksaa telakoille tukea 150 miljoonaa markkaa kolmen vuoden aikana. Tuki pitää hakea syyskuun loppuun mennessä. Rahoista yli sata miljoonaa on jo varattu.

Tukien jatko on paljolti kiinni siitä, allekirjoittaako Yhdysvallat OECD:n johdolla neuvotellun, tuet kieltävän sopimuksen. Jos näin ei käy, EU todennäköisesti sallii tuet jatkossakin. Saarikankaan mukaan jo nyt on selvää, että sopu ei synny. Näin Suomenkin pitäisi jatkaa tukia. Kalliomäen mukaan tukia ei nosteta esiin ennen budjetin eduskuntakäsittelyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.