Mainos

Saarelan äiti: Tämän vuoksi Sini lähti Greenpeacen mukaan

Ympäristöjärjestö Greenpeace on julkaissut aktivisti Sini Saarelan äidin kirjoituksen, jossa äiti kuvailee tytärtään ja kertoo, miksi tämä lähti Arktiselle alueelle järjestön mukana.

Greenpeacen mukaan Saarelan äidin kirjoitus julkaistaan nimettömänä kunnioituksesta vanhempien toivetta olla rauhassa julkisuudelta.

– Nyt kun Sini on ollut niin paljon julkisuudessa, koen äitinä tärkeäksi kertoa minkälainen hän on, äiti aloittaa kirjoituksensa.

Hän kuvailee tytärtään avoimeksi, iloiseksi ja luotettavaksi ihmiseksi, jolle on aina ollut tärkeää oikeudenmukaisuuden toteutuminen. Luonto ja eläimet ovat äidin mukaan aina kiinnostaneet Saarelaa.

– Lähtiessään Greenpeacen mukana Jäämerelle Sini kertoi rakastavansa elämää, maapalloa, pohjoista, Suomea, talvea, lunta, pakkasta ja jäätä. Siksi hän oli valmis toimimaan tällä tavalla Arktiksen puolesta, äiti kirjoittaa.

– Hän sanoi toimivansa yksilönä mutta ei itsensä takia vaan tehdäkseen parhaansa Arktiksen pelastamiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Sinin mielestä hänen sukupolvensa on pakko tehdä muutos maailmassa, ei ole aikaa odottaa. Hän koki olevansa etuoikeutettu, koska pystyy tekemään jotain ja tekemään sen yhdessä muiden kanssa.

Saarelan äiti ei kerro kirjoituksessaan enempää tyttärensä elämästä vankilassa eikä siitä, ovatko he olleet yhteydessä Saarelan vankeuden aikana. Äiti kuitenkin sivuaa aihetta kirjoituksen lopussa.

– Sini on pahoillaan kaiken tapahtuneen aiheuttamasta harmista hänen läheisilleen ja on harmissaan siitä, että on vankilassa.

Murmanskissa vangittuna olevaa Sini Saarelaa ja muita Greenpeace-aktivisteja syytetään edelleen myös merirosvouksesta.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan Venäjän tutkintaviranomaiset eivät ole poistaneet alkuperäistä syytettä, vaikka aktivisteja vastaan on nostettu syyte huliganismista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.