Mainos

Säännöllinen syöminen on kaiken A ja O

Uudenvuoden laihdutuslupauksia on mahdollista toteuttaa, kun muutokset ovat realistia ja lähellä arkea. Positiivisilla pienilläkin muutoksilla voi saavuttaa hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä.

Painonhallinnan ei tarvitse nykytiedon valossa olla kieltäymystä ja puurtamista hampaat irvessä.

Keho kevenee pienillä muutoksilla

• Anna aikaa arki- ja hyötyliikunnalle. Kävele töihin tai bussipysäkille, parkkeeraa auto kauemmas, ja valitse portaat hissin sijaan. Tee kauppareissu kävellen tai polkupyörällä.

• Aloita uusi liikuntaharrastus tai elvytä tuttu entinen, josta pidät.

• Muista ateriarytmi ja hyvä kokonaisuus! Säännölliset ateriat ovat usein koostumukseltaan terveellisempiä kuin naposteltavat ja pikaruoat. Rytmitä päivä aamiaisen, lounaan, välipalan ja päivällisen avulla, niin annokset pysyvät helpommin kohtuullisen kokoisina. Säännöllisyys auttaa välttämään ahmimista ja vatsalaukun turhaa venyttämistä.

• Unohda tiukka nälkädieetti ja tiheät punnitukset. Pysähdy kuuntelemaan kehoasi eli onko sinulla oikeasti nälkä? Syö ruokapöydän ääressä ja valitse mieluummin kerralla selkeä ja monipuolinen annos lautaselle ja maitoa lasiin kuin jatkuva napostelu.

• Muista herkutellessa, että makunautinnon saa jo pienestäkin annoksesta.

• Juo maitoa! Maitovalmisteiden runsas nauttiminen ja kalsiumin saanti on tutkimuksissa parantanut laihdutustulosta vähäkalorisella ruokavaliolla ja vähentänyt keskivartalon alueen rasvakudosta verrattuna niukasti kalsiumia sisältävään laihdutusruokavalioon. Suosi vähärasvaisia ja rasvattomia maitovalmisteita.

• Nuku hyvin. Riittävä uni on merkityksellistä painonhallinnan kannalta.

Painonhallintaa netissä:www.keventajat.fi

Lähde ja kuvat: Maito ja terveys

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.