Mainos

Säämiskäkuviolla helmiäishohtoa seinäpintaan

Sisäseinän voi maalata tässä esitettävällä kaksikerroskäsittelyllä, jolloin tuloksena on seinäkangasta muistuttava pinta. Tähän Ottocento-helmiäispinnoitteeseen käytetään aina tiettyä väriparia, joka muodostuu himmeästä pohjamaalista ja sen päälle eri tavoin levitettävästä, kiiltävästä pintamaalista. Eri parien värejä ei tule käyttää ristiin, koska vain näin lopputuloksesta syntyy siisti ja hallittu.

Pohjamaali levitetään seinään telalla aivan tavanomaisesti ja annetaan sen kuivua täysin. Perinteisestä lateksimaalista poiketen se on dispersiomaalia - se on huokoista ja pinta jää kuivuttuaankin siten avoimeksi, että seuraava kerros pääsee imeytymään pohjamaalin sisään. Tällä saadaan aikaan hyvä tarttuvuus.

Kiiltävän pintamaalin levittämiseen onkin sitten useampia vaihtoehtoja: siihen voidaan käyttää vaikkapa erityistä Design Roller -telaa, säämiskää, leimasinta tai sientä. Tällä kertaa maali taputeltiin seinään erityisellä levyyn kiinnitetyllä säämiskärätillä.

Maalia annosteltiin sopiva määrä astian kannelle, josta sitä on helppo ottaa säämiskään. Se taputeltiin seinään kevyin liikkein ahnehtimatta kerralla liian suurta aluetta. Käytännölliseksi työmenetelmäksi todettiin se, että kun ensimmäiset painallukset jättävät maalia pintaan aika reilusti, jatkettiin hiukan eteenpäin ja palattiin sitten takaisin aloituskohtaan. Näin jäljestä tule tasainen. Tässäkin on parasta antaa aina yksi seinä yhden henkilön tehtäväksi, jolloin siihen saadaan yhtenäinen kädenjälki.

Työ sujuu aika nopeasti. Kun pinta on vielä hiukan tuore, se näyttää kohoilevan paikoin alustasta. Tästä ei kannata huolestua - se tasoittuu kyllä kuivuessaan. Jos jossain näyttää sitten olevan liikaa kiiltoa, jäljen voi korjata lisäämällä sinne säämiskällä himmeää pohjamaalia.

Lisätietoja: Kirjovärit Oy, Helsinki, www.kirjovarit.fi

(JKA 11.1.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.