Mainos

Sääksi ja merikotka taistelevat pesästä

Merikotka

Merikotkien valtaamalla sääksien pesällä Nauvossa on alkanut taistelu pesän omistusoikeudesta. Muuttomatkalta palannut sääksi näyttäytyi pesällä ensimmäisen kerran viime sunnuntaina. Sen jälkeen merikotkat ja sääksi ovat vuorotellen vierailleet pesällä. Linnut eivät ole ainakaan kameran edessä käyneet toistensa kimppuun. Pesän omistusoikeutta ei kuitenkaan ole vielä lopullisesti ratkaistu.

- Kyllä siellä nyt on jännittävät tunnelmat. Kumpikin on rakentanut pesää. Kyllä pesän omistaja varmasti tämän tai viimeistään ensi viikon aikana ratkeaa. Merikotkalla on nyt viimeiset ajat munia ja sääksen pitäisi munia huhtikuun aikana, arvioi projektipäällikkö Päivi Simi pesintää seuraavasta Saaristomeri.infosta.

Voittajaa vaikea ennakoida

Jos pesästä syntyisi taistelu lintujen välille, ei ole varmaa, kumpi sen voittaisi.

- Tähän ei ole selkeää vastausta. Lintujenkin välillä voi olla yksilöllisiä eroja ja toiset ovat aggressiivisempia kuin toiset. On esimerkkejä siitä, kun sääksi on karkoittanut merikotkan pesältä. Toisaalta on myös tapauksia, joissa merikotka on vallannut sääksen pesän. Jos merikotka olisi ehtinyt munia, se olisi varmasti puolustanut pesää kiivaasti, arvelee merikotkarengastaja Hannu Ekblom.

- Tämä pesä on jo ollut sääksen pesä, koska ne ovat siinä jo aiemmin pesineet. Sen takia arvelen, että ne sääkset voisivat voittaa pesän itselleen, ennakoi Päivi Simi.

Kameraa seurataan innokkaasti

Viime vuonna sääksen pesintä kameran edessä Nauvossa epäonnistui. Pesintä keskeytyi haudonnan loppuvaiheessa. Merikotkan pesintää kameran edessä ei ole vielä Suomessa päästy todistamaan.

Nauvon pesäkameraa seurataan innokkaasti. Viimeviikosta kävijämäärä on tuplaantunut. Nyt pesäkameraa käy päivittäin katsomassa noin 10 000 ihmistä.

Virossa merikotka pesii parhaillaan nettikameran edessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.