Mainos

Saako vanhus korvauksia, jos senioritalon hissi ei toimi? Näin Kone-yhtiö vastaa

Hissiyhtiö Koneesta pahoitellaan helsinkiläisessä senioritalossa jo viidettä päivää ilmennyttä hissivikaa.

Moni Hermannissa sijaitsevan senioritalon liikuntarajoitteisista asukkaista ei ole päässyt lauantain jälkeen liikkumaan asunnostaan vian vuoksi.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anna Tiri Koneesta kertoo, että kyseisen rapun hissiä on korjattu lauantaista lähtien.

–Kyse on teknisestä laitteesta ja niihin välillä tulee vikoja. Yleensä saamme viat korjattua alle kolmessa tunnissa, mutta tässä kyseisessä tapauksessa on jouduttu kutsumaan paikalle erikoisvikamies, koska huoltomies ei ole saanut vikaa korjattua, sanoo Tiri MTV Uutisille.

Tiri korostaa, että Kone arvioi huoltojen ja korjausten kiireellisyyden aina kohteen mukaan.

– Vanhustentalot, senioritalot ja sairaalat arvioidaan aina erityisen kiireellisiksi. Tässäkin tapauksessa korjaustyöt aloitettiin välittömästi.

Entä voivatko senioritalon asukkaat saada korvausta kaikista niistä maksetuista menoista ja harrastuksista, jotka ovat jääneet nyt sivu suun hissivian vuoksi?

– Luonnollisesti arvioimme tällaiset tilanteet aina tapauskohtaisesti. Pyrimme kuitenkin ennalta ehkäisemään nämä tilanteet niin että, jos kohteessa asuu erityisesti liikuntarajoitteisia henkilöitä, niin pyrimme sopimaan kohteen omistajan kanssa erityisjärjestelyistä. Tässä kohteessa minulla ei ole tietoa siitä, onko näin sovittu.

Tiri pahoittelee Hermannin senioritalon asukkaiden ahdinkoa.

– Teemme kaikkemme kohteessa, jotta se saadaan kuntoon saadaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.