Saako Sandy-hurrikaani rikolliset liikkeelle? Tässä huojentavin ennuste ja pahin muisto

Sandy-hurrikaania odottava New York joutuu sietämään poikkeusolojen herättämää rikollisuutta.

Mutta sää voi itse asiassa jopa rauhoittaa kaupungin rikollisuutta.

New York Times -lehden mukaan viime vuonna iskeneen Irene-hirmumyrskyn aikaisena yönä oli vain noin 30 pidätystä, kun vuosi aikaisemmin vastaava luku oli 345.

Sään vaikutus rikoksiin näkyi kummallisissa yksityiskohdissa. Kun poliisi pidätti Bronxissa asetta kantaneen miehen, tämän revolveri oli pakattu huolellisesti muoviin. Brooklynissä viranomaiset joutuivat puuttumaan tilanteeseen, jossa nainen hakkasi miestä sateenvarjolla.

Lisäksi rikolliset käyttivät poikkeusoloja hyödykseen selityksissä: yksi ryöstäjä kertoi halunneensa vain saada savukkeita suljetusta ruokakaupasta. Poliisi totesi hänen olleen rahasaaliin perässä.

Katrina yhä muistissa

New Yorkin viranomaiset pormestari Michael Bloombergin johdolla ovat kannustaneet ihmisiä tukemaan toisiaan hädän hetkellä ja luottamaan viranomaisiin.

Yhdysvalloissa tuoreessa muistissa on vielä vuonna 2005 New Orleansissa hurrikaani Katrinan yhteydessä syntynyt kaaos.

New York Timesin raportti synnyttää kuvan karusta todellisuudesta avun ja viestiyhteyksien ulottumattomissa, missä aseistetut jengit juoksivat kaduilla murhaten, ryöstäen ja raiskaten ihmisiä. Kaikista tapauksista ei ole edes jäänyt todisteita.

Katrinan jälkipyykkiä on pesty myös poliisien tekemien rikosten ja niiden peittelyn vuoksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat