Mainos

Saako lapsen ottaa mukaan terassioluelle? Tätä mieltä ovat lukijat

Turhaa hysteriaa, vain yhdelle oluelle, vai ei missään tapauksessa? MTV Uutisten lukijoiden mielipiteet peräänkuuluttivat tervettä järkeä kysyttäessä kantaa siihen, saako lapsen ottaa mukaan terassioluelle.

MTV Uutisten Facebook-sivulla asiasta syntyi viikonloppuna vilkas keskustelu.

”Ei mitään pahaa”

Monien kommenteissa korostettiin sitä, ettei yhden oluen nauttiminen terassilla ole millään tavalla raskauttavaa.

”Minusta voi ottaa mukaan jos tarkoitus juoda vain yksi.”

”Isä ottaa oluen ja pennut saa jäätelön. Syödään ne, istutaan hetki ja lähdetään. Terveellä pohjalla.”

”Päiväaikaan yksi olut terassilla ei ole minusta paha asia, toki sen voi jättää ottamattakin ja ostaa vaikka koko porukalle limua ja mennä penkille juomaan limpparia. Moni käy myös ruokaravintoloissa syömässä koko perheen voimin eikä sielläkään aikuisten juoma aina ole vettä.”

”Ei ole mitään pahaa jos käy terassilla lasten kanssa kauniina kesä päivänä. Kunhan saa lapsetkin limua tai jäätelön.”

Osa kuitenkin muistutti siitä, että vanhemmalta tarvitaan pelisilmää paikan valinnassa: muista asiakkaista voi olla lapselle häiriöksi.

”Tottakai jos terassi on täynnä selvästi päihtyneitä ihmisiä voi käyttää omaa harkintansa ja valita seuraavan ravintolan.”

”Toki pahimmat räkälöiden terdat ny tietenkin jättää väliin, mutta normaaliin ravintolaan tai terassille lapsien viemisessä en näe mitään ongelmaa, siis jos tarkoitus ei ole vetää känniä päälle, vaan nauttia hyvästä seurasta ja tarjoilusta.”

”Riippuu monesta tekijästä: kellonaika, sää, sijainti, millaista porukkaa terassilla ja onko miten täyttä. Useimmiten en veisi mutta jossain hyvissä olosuhteissa ehkäpä yhden oluen ajaksi...”

Osa soisi lasten limujen lisäksi alkoholittomia vaihtoehtoja myös aikuisille.

”Iso plussa, jos vanhemmat tilaavat joskus vaikka alkoholittomia juomia. Alkoholin toivoisi muuttuvan sivuseikaksi, sen sijaan, että se on itseisarvo ainakin joillekin.”

”Kokemusta on”

Osa keskustelijoista jättäisi terassiseikkailut täysin aikuisten omiksi. Kielteisimmissä kommenteissa vedottiin omakohtaisiin kokemuksiin.

”Ei lasten kanssa, eikä niin että lapsi on hieman kauempana rattaissa tai vaunuissa, tai seisoskelee odottamassa kaumpana. Näitä tapauksia on nähty.”

”Kokemusta on kun lapsena raahattiin terassille. Ei ollut kivaa.”

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.