Saako jäätelöä sulattaa mikrossa?

Monissa suomalaisissa perheissä pakastekylmää jäätelöä sulatellaan lautasen päällä mikrossa ennen syömistä, mutta kannattaako näin tehdä?

Suomen Nestléllä, Pingviini-jäätelöiden Turengin tehtaalla tuotekehityspäällikkönä työskentelevän Marja Finskan mukaan jäätelö sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Parhaimmillaan jäätelö on Finskan mukaan tietysti tuoreena, sillä pitkään pakastealtaassa seisominen ja lämpöshokit voivat hiukan huonontaa jäätelön laatua. Jäätelöä ei myöskään kannatta syödä täysin pakastekylmänä.

– Hiukan pitäisi malttaa odottaa, että jäätelö lämpenee. Meidän makuhermomme ovat turtuneet, jos jäätelö syödään suoraan pakkasesta. Kannattaisi malttaa odottaa, että jäätelö on noin -12...-15 asteista, jolloin siitä irtoaa paremmin makuaineita, Finska neuvoo.

Kannattaako jäätelöä sitten sulattaa mikrossa, niin kuin monissa suomalaisperheissä tehdään?

– Mikrossa tahtoo käydä niin, että jäätelö sulaa reunoilta ja on keskeltä kylmää. Mikro ei ole paras tapa. On se kuitenkin parempi vaihtoehto kuin liian kylmänä syöminen. Mikro kannattaa kääntää siinä tapauksessa sulatuslämpötilalle, ettei käytä sitä kuuminta asteikkoa.

Lisää aiheesta:

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja