Mainos

Saakashvilin valinta varmistui

Voiton varmistuminen sai muutamat sadat opposition kannattajat kokoontumaan mielenosoitukseen. Oppositio julisti vaalit jo ennakkoon vilpillisiksi.

Georgian oppositio on osoittanut mieltään Mihail Saakashvilin vaalivoittoa vastaan. Aiemmin päivällä varmistui, että Saakashvili oli voittanut presidentinvaalit 52,2 prosentin ääniosuudella eikä toinen kierros ole tarpeen.

Muutama sata opposition kannattajaa kokoontui valtiollisen televisioaseman edustalle mielenosoitukseen. Oppositio syytti televisiota puolueellisuudesta Saakashvilin hyväksi.

- Misha ulos! Levan on presidenttimme, mielenosoittajat huusivat käyttäen Saakashvilistä yleistä Misha-nimitystä.

Useiden eri oppositiopuolueiden ehdokas Levan Gantshetshiladze tuli toiseksi vaaleissa 25,3 prosentin ääniosuudella. Gantshetshiladze on sanonut, ettei hän aio tunnustaa tappiotaan eikä lopettaa mielenosoituksia.

Vaalien tuloksista kertoi keskusvaalilauta, kun kaikki äänet oli saatu laskettua. Oppositio pitää vaaleja vilpillisinä, kun taas Ety-järjestö katsoi niiden sujuneen pääosin asianmukaisesti.

Saakashvili suhtautui myöhään eilen televisiolle antamassaan kommentissa sovinnollisesti Venäjään. - Olen valmis ojentamaan käteni Venäjälle, hän sanoi lisäten, että aikoi kutsua presidentti Vladimir Putinin virkaanastujaisiinsa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.