Mainos

Saakashvili julistautui Georgian vaalivoittajaksi

Georgialaiset ovat äänestäneet tänään presidentistä. Ovensuukyselyjen mukaan ennakkosuosikki Mihail Saakashvili on vaalien voittaja.

Georgiassa on äänestetty tänään presidentistä. Vaalihuoneistojen ovet sulkeutuivat Suomen aikaa kello 18. Ovensuukyselyjen mukaan ennakkosuosikki Mihail Saakashvili on Georgian seuraava presidentti.

Myös Saakashvili itse on julistautunut vaalien voittajaksi. Saakashvili puhui illalla sen jälkeen kun ovensuukysely oli luvannut hänelle 85,8 prosenttia äänistä.

- Tämä ei ole vain minun voittoni vaan Georgian kansan voitto, Saakashvili sanoi Tbilisin keskustassa.

- Toivon meidän yhdistyvän rakentamaan uutta Georgiaa.

Vaalitulos tulee olemaan lainvoimainen. Maan keskusvaalilautakunnan johtaja Zurab Chiaberashvili tiedotti, että vaaditut yli puolet äänioikeutetuista oli äänestänyt kello kolmeen mennessä Suomen aikaa.

- Näiden lukujen valossa voin ilmoittaa, että alustavien tietojen perusteella äänestys on lainvoimainen, hän sanoi.

Saakashvili johti maan edellisen presidentin syrjäyttänyttä "kansan vallankumousta". Edellinen presidentti Eduard Shevardnadze erosi marraskuussa. Saakashvili on luvannut palauttaa entiseen neuvostotasavaltaan vakaat olot ja vaurauden.

Shevardnadze on antanut yllättäen tukensa Saakashvilille. Tbilisissä äänestänyt Shevardnadze kertoi antaneensa äänensä vaalien suurelle ennakkosuosikille. Samalla hän kuitenkin opasti Saakashviliä.

- Hänen pitäisi puhua vähemmän ja tehdä työtä enemmän, 75-vuotias entinen presidentti sanoi.

- Riittää jo populismi. Työtä on paljon tehtävänä.

Presidentinvaalit herättävät kiinnostusta sekä Länsimaissa että Venäjällä, sillä Georgiaa pidetään tärkeänä kuljetuslinkkinä Lähi-idän ja Euroopan välillä. Äänestyspaikat avattiin aamukuudelta Suomen aikaa.

(MTV3-Reuters-STT-DPA)

(Kymmenen uutiset 4.1.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.