Mainos

Säähän luvassa loppuviikosta huima käännös

MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemellä on hyviä uutisia niille, jotka odottelevat jo malttamattomana kevään tuloa. Rintaniemen mukaan sää on nimittäin lämpenemässä toden teolla loppuviikosta.

Aurinkoisesta säästä saadaan nauttia jo torstaina osassa maata.

– Aurinko paistaa maan etelä- ja keskiosassa, mutta sitten tässä lähipäivinä on myös lumisateita tiedossa.

Rintaniemen mukaan lumisateet ennakoivat kuitenkin lämpenevää säätä. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pakkanen tosin vielä kiristyy.

– Torstaina aamulla pakkasta voi olla paikoin parikymmentä astetta. Maan länsi- ja pohjoisosassa aamulla pilvisyys on jo runsaampaa ja näillä alueilla pilvien ansiosta pakkanen ei pääse niin kovasti kiristymään.

Päivällä aurinko paistaa edelleen suuressa osassa maata, mutta pilvisiä alueita löytyy muun muassa Lapista. Torstain kuluessa pakkanen lauhtuu aamun lukemista koko maassa.

Perjantai-iltana lunta sataa yleisesti Pohjois-Suomessa, lauantaina samainen sadealue antaa pahimmat sateet Keski- ja Etelä-Suomeen. Osa sateista tulee vetenä ja räntänä.

– Lauantain kuluessa sää on lauhtumassa, jopa niin että selvästi plusasteille mennään ainakin maan länsiosassa.

Rintaniemen mukaan lauhtuminen voi jatkua voimakkaampanakin.

– Tämän hetken ennusteet näyttävät siltä, että jopa koko maassa voisi olla plusasteita maanantaina ja tiistaina. Ja vieläpä auringonpaisteen kera. Joten tuo on kyllä nyt sitten jo todellista kevään tuloa, Rintaniemi ennustelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.