Mainos

Sääennusteiden aluejako muuttuu syyskuussa

Ilmatieteen laitoksen sääennusteet ja niihin liittyvät varoitukset kuulostavat varsin uudenlaisilta syyskuun 1. päivästä lähtien.

Uusi läänijako ei sovi sään kuvaamiseen, joten Ilmatieteen laitos on joutunut kehittelemään ennusteitaan varten uuden aluejaon. Siinä Suomi jaetaan suuriin alueisiin länsi-itä sekä pohjois-eteläsuunnassa.

Säähän liittyvät metsäpalo- ja kelivaroitukset annetaan maakunnittain. Pohjoisessa Suomessa voidaan käyttää myös kuntajakoa maakuntien suuren koon vuoksi.

Uudet käsitteet ovat Länsi-Suomi, Itä-Suomi, Väli-Suomi, Etelä-Suomi ja Pohjois-Suomi, ylimeteorologi Sari Hartonen luettelee. Hartonen on ollut kehittämässä uutta aluejakoa ja kouluttanut meteorologeja niiden käyttöönottoon.
-Meillä on päivystyksessä reilut 20 meteorologia ja alle 10 apulaismeteorologia. Lisäksi olemme perehdyttäneet television meteorologit ja monet muut sään kanssa tekemisiin joutuvat.

Ilmatieteen laitoksessa aluejakoa on mietitty tiiviisti tämän vuoden alusta lähtien. Laitos on ollut yhteydessä liikenneministeriöön, sisäasiainministeriöön ja Kuntaliittoon sekä lukuisiin maakuntajohtajiin, jotka ovat sanoneet mielipiteensä uudesta aluejaosta.
-Sellaista ratkaisua ei pysytä tekemäänkään, mihin kaikki olisivat tyytyväisiä, mutta tämä on aika hyvä ratkaisu, Hartonen kiteyttää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.