Mainos

Saabille 400 miljoonan euron laina

Ruotsalaisen autonvalmistajan Saabin tulevaisuus näyttää jälleen astetta valoisammalta. Euroopan investointipankin hallituksen keskiviikkona tekemä lainapäätös siivitti yhtiön myyntiä Koenigsegg Groupille jälleen askeleen lähemmäksi maalia. Myös Saabin kotikaupungissa Trollhättanissa huokaistiin helpotuksesta.

- Fantastisen hieno ja äärimmäisen tärkeä virstanpylväs, Saabin ammattijärjestön puheenjohtaja Anette Hellgren sanoi uutistoimisto TT:lle.

Investointipankin laina on 400 miljoonaa euroa, ja sitä pidetään yhtenä keskeisenä harppauksena Saabin tulevaisuuden kannalta.

Lainapäätöstä valmisteltaessa investointipankki arvioi Saabin edellytyksiä maksaa lainaa takaisin sekä yhtiön tutkimusprojekteja turvallisemmista ja ympäristöystävällisemmistä autoista. Päätös tarkoitti, että investointipankki uskoo Saabin tulevaisuudenvisioihin.

Saattaa kuitenkin kestää, ennen kuin laina kilahtaa Saabin kassaan. Euroopan komission täytyy vielä ottaa kantaa, onko laina valtiontukisäädösten mukainen. Sen jälkeen Saab joutuu vielä punnertamaan lainatakuiden yksityiskohdista Ruotsin valtion kanssa.

- Saabin tulevaisuuden kannalta tämä oli äärimmäisen tärkeä askel. Ilman lainaa tie olisi noussut pystyyn, elinkeinoministeriön valtiosihteeri Jöran Hägglund sanoi TT:lle.

Hägglund sanoi, että neuvotteluja lainatakuista on käyty positiivisessa hengessä. Hän kuitenkin muistutti, että edessä on vielä useampia välietappeja, ennen kuin valtio voi päättää lopullisesta kannastaan.

"Positiivisia signaaleja"

Urheiluautoja valmistavan Koenigseggin täytyy vielä selvittää yksityiskohtia kaupan rahoituksesta. Ratkaisuna on pidetty kiinalaisen BAICin vähemmistöomistusta Koenigsegg Groupista, josta on tehty jo esisopimus. Lopullinen sopimus on kuitenkin vielä allekirjoittamatta.

Loppurutistukseen kuuluu myös entisen omistajan General Motorsin kanssa käytävät neuvottelut muun muassa teknisistä- ja immateriaalioikeuksista.

- Vielä on matkaa jäljellä, mutta olemme saaneet positiivisia signaaleja myös muista prosesseista, Saabin tiedotuspäällikkö Eric Geers totesi TT:lle.

(MTV3 - STT )

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.