Mainos

Sää vaihtelee nyt nopeasti - uutenavuotena lauhaa

Lämpötilat vaihtelevat lähipäivinä maan etelä- ja keskiosassa tiheään tahtiin plussan ja miinuksen välillä. Tämän hetken ennusteen mukaan vuosi vaihtuu lauhassa säässä.

Tänään torstaina lunta sataa vielä monin paikoin maan pohjoisosassa, etelässä tulee räntäkuuroja. Sää pakastuu etelässä yön aikana ja sateet muuttuvat lumeksi.

Perjantaiaamuna ja päivällä etelärannikolla, kaakossa sekä Pohjois- ja Keski-Lapissa sataa lunta, muualla maassa on enimmäkseen poutaa. Ajokeli on laajalti huono tai erittäin huono torstaina lauhtumisen ja sateiden sekä perjantaina pakastumisen ja lumisateiden takia.

Vaihteleva sää jatkuu

Sään nopeat vaihtelut jatkuvat viikonloppuna. Lauantai alkaa monin paikoin aurinkoisena ja kylmänä. Pakkasta on -10…-20 astetta, rannikoilla lauhempaa.

– Lännestä kuitenkin lähestyy jo hyvin laaja matalapaineen alue, joka pyyhkäisee lähes koko Euroopan yli. Pilvisyys lisääntyy päivän aikana lännessä. Sää lauhtuu uudelleen sunnuntaiksi, ennustaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Sunnuntaina sataa koko maassa, lännessä ja etelässä räntää tai vettä, muualla maassa lunta.

Tämän hetken ennusteen mukaan vuosi vaihtuu lauhassa säässä.

– Vuodenvaihteessa lämpötilat voivat olla nollan tuntumassa tai suojan puolella maan etelä- ja keskiosassa, eikä pohjoiseenkaan ole odotettavissa kovaa pakkasta. Myös sateita on tulossa, mutta niiden reitti on vielä epävarma.

Viikonlopun matalapaine voimistaa tuulia koko maassa. Merellä voidaan käydä lähellä myrskylukemia. Tuulisinta on maan länsiosissa.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää sekä viikon sää.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.