Mainos

Sää suosii - etelässä pilvisempää

Vapunaatto on enimmäkseen aurinkoinen tänä vuonna.

Vapunaattoa juhlitaan tänään lähes koko Suomessa aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Etelä-Suomessa voi kuitenkin varautua pilviseenkin säähän.

Meteorologi Liisa Peltolan mukaan sää on vuodenaikaan nähden hyvin lämmintä. Jo eilen useilla paikkakunnilla tehtiin kevään lämpöennätys ja monin paikoin ylitettiin 20 lämpöasteen raja.

Peltolan mukaan tältä päivältä voidaan odottaa jälleen uusia lämpöennätyksiä. Hän kertookin, että pohjoismaat ja Baltia ovat tänä vappuna Välimeren lisäksi Euroopan lämpimimpiä kolkkia.

- Selvästi mennään vuodenajan keskiarvojen yläpuolelle lämpötiloissa. Tänään voi ylin lämpötila etelässä olla parinkymmenen asteen kieppeillä.

Vapunaatto on enimmäkseen aurinkoinen, pilvisintä on etelässä.

- On sanottu, että aurinko hellii vapun juhlijoita, mutta etelässä kannattaa varautua vähän pilvisempäänkin säähän. Selkeimmät säät osuvat tällä kertaa pohjoiseen, siellä on sekä vappuattona että -päivänä on todella aurinkoista, Peltola kuvailee.

Peltola muistuttaa kuitenkin, että rantaviivan läheisyydessä tuuli viilentää ilmaa tehokkaasti.

- Etelärannikolla puhaltaa tuuli meren yltä ja se tuuli on kylmää, koska meren pinta on noin seitsemän asteen tuntumassa.

Myös huomenna vapunpäivänä saadaan paistatella lämpimässä säässä, tosin etelässä lämpötilat jäävät tämänpäiväistä alhaisemmiksi, eivätkä Ullanlinnanmäelle piknikille lähtevät pääse nauttimaan myöskään auringonpaisteesta.

- Vappupäivä jatkuu pohjoisessa ja maan keskiosassa aurinkoisena, etelässä vapunpäivä näyttää sen sijaan olevan pilvinen ja se vähän rajoittaa lämpötilan nousua. Toisaalta etelässäkin yö ja aamu ovat lämpimät, mutta päivällä jäädään 15 asteen vaiheille, meteorologi Liisa Peltola varoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.