Mainos

Sää palaa arkeen – viikonloppuna tyypillisen vaihtelevaa kesäsäätä

Trooppisen kosteat ja nihkeät päivät ovat takanapäin. Viikonvaihde vietetään hyvin vaihtelevassa ja epävakaisessa säässä.

Etelä-Suomessa on perjantaina selvästi raikkaamman tuntuinen sää, kun verrataan edellispäivän korkeisiin lämpötiloihin ja kosteaan ilmanalaan.

– Lännestä virtaa tänään selkeästi viileämpää ilmaa. Sateisinta on Kainuussa, Koillismaalla ja maan keskiosissa, ukkoset saattavat jylistä jonkin verran Itä-Suomessa. Poutaisin alue on Lappi, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Perjantain lämpötilat asettuvat etelässä 20 - 23 asteeseen, Pohjanmaa ja pohjoinen Suomi jäävät 13 - 18 asteeseen. Tuuli voimistuu merialueilla navakaksi illansuussa ja myös rannikkoseuduilla puhaltaa puuskittain.

Lauantain vastainen yö vietetään Lapissa varsin viileissä merkeissä, kun lämpötila laskee paikoin jopa lähelle nollaa. Samalla Lapista kuitenkin löytyvät iltapäivän aurinkoisimmat seudut. Keski- ja Etelä-Suomessa lämpötilat pysyttelevät suunnilleen perjantain lukemissa, mutta pilvisyyttä ja sadekuuroja on luvassa.

Sunnuntaina Länsi-Suomessa saataneen melko voimakkaitakin ukkoskuuroja alueelle lipuvan rintamavyöhykkeen myötä. Myös muualla maassa on vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisia sadekuuroja. Kaakon rajaseudulla liikkuu melko massiivinen sadealue, joka voi iltapäivän aikana ulottua myös Suomen puolelle. Pohjois-Suomessa lämpötilat ovat 15 - 18, Keski- ja Etelä-Suomessa noin 20 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso videolta paikkakuntakohtaiset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.