Mainos

Sää on epävakaista - katso, missä on paras ja missä kaamein lomakeli

Sateilta ei säästytä tällä viikolla missään, mutta poutaisinta ja lämpimintä on eteläisessä Suomessa. Pohjoisessa lomailijat saavat kylmää kyytiä, sillä alkuviikko on siellä sateinen ja viileä.

Helteitä ei edelleenkään ole näköpiirissä, sillä Suomi kuuluu koko juhannusviikon matalapaineiden reitille. Kylmää ilmaa virtaa pohjoisesta.

Sään osalta maa on jakautunut kahtia: lämpimintä ja aurinkoisinta on tällä viikolla aivan etelässä, pohjoisessa sataa ja on kylmä. Silti etelänkin lämpötilat jäävät korkeimmillaan vain noin 20 asteeseen.

Sadetta saadaan viikon aikana koko maassa. Ankein tilanne on Pohjois-Suomessa, missä sateita tulee alkuviikolla lähes päivittäin. Lämpötilat jäävät pohjoisessa 10-15 asteeseen, aivan pohjoisimmissa osissa jopa viiteen asteeseen.

– Sää on tällä viikolla yleisilmeeltään epävakaista, mutta välillä on poutaisiakin hetkiä. Tiistai on viikon sateisin päivä, silloin vettä tulee koko maassa, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Keskiviikkona aurinkoisinta on etelässä, joskin tuuli puhaltaa melko voimakkaasti. Muualla maassa on pilvistä ja monin paikoin tulee sateita ja sadekuuroja.

Torstaina pohjoisessa jatkuu kylmä ja kostea sää. Etelässä sää on sen sijaan melko aurinkoista ja poutaista ja tuuletkin ovat heikkenemässä.

Juhannusaatto näyttää tämän hetken ennusteen mukaan viikon poutaisimmalta, joskin monin paikoin etelää lukuun ottamatta pilviseltä päivältä. Runsainta pilvisyys on pohjoisessa. Lämpötilat ovat etelässä noin 20 asteessa, pohjoisessa pääosin 10-15 astetta. Viikonloppuna uudet sateet lähestyvät Suomea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.