Mainos

Sää lämpenee useita asteita - sulavatko lumet?

Vesisateet ja plusasteet sulattavat tällä viikolla lumia Oulun korkeutta myöten. Torstaina lämpötilat nousevat etelässä ja lännessä 5-6 asteeseen.

Tänään maan itä- ja pohjoisosassa sataa vielä lunta. Sen jälkeen sää lämpenee koko maassa.

Ison-Britannian pohjoispuolella olevan laajan matalapaineen takia Suomeenkin virtaa lämmintä ilmaa etelästä. Torstai on viikon lämpimin päivä. Lämpötilan nollaraja nousee Etelä-Lapin korkeudelle.

Korkeimmillaan lämpötilat ovat torstaina maan etelä- ja länsiosassa 5-6 asteessa, etelässä ei ole loppuviikolla ensi yön jälkeen edes yöpakkasia. Keski- ja Etelä-Lapissa pysytellään päivisin pikkupakkasella.

– Torstai on suuressa osassa maata poutainen, pohjoisessa liikkuu jonkin verran sateita. Torstain jälkeen sateita tulee päivittäin loppuviikon ajan. Sateet tulevat Keski- ja Pohjois-Lapissa lumena, etelämpänä vetenä, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Lumet sulavat viikon mittaan ainakin Oulun korkeutta myöten, Keski- ja Pohjois-Lapissa lumi säilyy. Päivälämpötilat ovat lähellä keskimääräisiä marraskuun alun lukemia, öisin on tavanomaista lämpimämpää.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää viilenee jälleen ensi viikolla.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.