Mainos

Sää kylmenee - viikonlopuksi räntää pohjoiseen, hallaa koko maahan

Sää viilenee nyt selvästi. Lämpötila laskee torstaiksi 3-5 astetta ja edelleen viikonloppua kohti. Viikonvaihteessa Lapissa on odotettavissa räntäkuuroja. Yöllä voi olla pakkasta etelää myöten.

Tänään saadaan paikoin rankkoja sateita etelässä ja idässä, torstaiksi kovimmat sateet siirtyvät pohjoiseen. Muualla voi tulla vielä sadekuuroja.

Sää on viilenemässä, kun luoteesta virtaa Suomeen kylmää ilmaa. Lämpötilat laskevat huomenna etelässä hieman kymmenen asteen yläpuolelle, pohjoisessa lämpöä on 5-10 astetta.

Sää jatkuu epävakaisena. Perjantain ja lauantain aikana saadaan yhä paikoin sateita. Sunnuntai näyttää tämän hetken ennusteen mukaan monin paikoin poutaisemmalta ja melko aurinkoiselta päivältä.

Viikonvaihteessa lämpötila jää kuitenkin pohjoisessa päivälläkin viiden asteen tienoille.

– Lapissa voi tulla räntäkuuroja lauantaina ja sunnuntaina. Käsivarressa voi sataa jopa lunta, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Yöt ovat kylmiä torstain ja perjantain välisestä yöstä lähtien. Öisin ja aamuisin voi esiintyä sumua sisämaassa.

– Yölämpötilat ovat 0-5 asteessa ja hallaa voi olla yleisesti. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pakkasta voi olla selkeillä alueilla etelää myöten. Rannikoilla on hiukan lämpimämpää, sanoo Aleksi Jokela.

MTV3:n sääsivuston sadetutkat näyttävät, ennustetaanko sateiden tulevan vetenä, räntänä vai lumena. Tiesää-osiosta voi tarkistaa ajokelin. Lisäksi kelikamerat näyttävät kuvasarjan tien olosuhteista sekä ilman ja tienpinnan lämpötilatiedot.

Katso keskiviikosta perjantaiaamuun ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.