Sää jatkuu keväisenä, mutta viilenee hieman vappuna

Lähipäivien sää jatkuu keväisenä. Sää on aurinkoista ja poutaista suurimmassa osassa maata, mutta pientä viilenemistä on luvassa vappua kohti tultaessa.

MTV3:n meteorologi Visa Salojärvi kertoo, että sunnuntaina Suomeen virtaa kylmää ilmaa pohjoisesta. Tällöin sää hieman viilenee, mutta ei kuitenkaan merkittävästi.

Aamulla on suuressa osassa maata poutaista. Pohjoisessa pilvisyys on hieman runsaampaa, mutta paikoin sielläkin pilvipeite rakoilee. Käsivarressa ollaan aamulla pakkasen puolella, mutta muualla maassa ollaan plussalla.

Iltapäivällä sää jatkuu poutaisena maan etelä- ja keskiosassa. Etenkin lännessä on aurinkoista. Aivan itärajan tuntumassa voi tulla yksittäisiä sadekuuroja.

Etelä-Suomessa sisämaassa lämpötila kohoaa päivällä jopa viiteentoista asteeseen. Sää on kuitenkin jo hieman viileämpää kuin eilen. Salojärven mukaan Itä-Suomessa ja rannikoilla on selvästi viileämpää, yleisesti liikuskellaan kymmenen asteen tuntumassa.

Pohjois-Suomessa on iltapäivällä hieman runsaampaa pilvisyyttä, mutta pilvipeite kuitenkin rakoilee paikoitellen.

Aurinkoa ja poutaa luvassa vapuksi

Vappuaattona korkeapaineen keskus siirtyy maan kaakkoispuolelle. Sää on aurinkoista ja poutaista.

Lämpötila kohoaa etelän sisämaassa taas viiteentoista asteeseen. Pohjoisessakin ollaan viiden asteen tuntumassa.

Aattoillan aikana sadealue liikkuu Pohjois-Suomen yli. Yö on kylmä, mutta vappupäivänä lämpötila kohoaa kuitenkin kymmenen asteen tuntumaan ja jopa sen yläpuolelle.

Pohjoisesta virtaa kuitenkin lisää kylmää ilmaa ja sää on viilenemässä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat