Mainos

Sää hämmentää MM-kisoissa – rankin pelipaikka keskellä Amazonin sademetsäaluetta

Jalkapallon MM-kisapelejä pelataan Brasiliassa 12 paikkakunnalla eri puolilla maata. Pohjois-Brasilian pelipaikoissa lämpötilat nousevat yli 30 asteeseen ja ilma on kosteaa. Myös sateet ovat ajoittain rankkoja.

Jalkapallon MM-kisapeleissä on nähty jo rankkoja sateita ja kuumaa kosteutta. Kisapaikkojen sääolosuhteet vaihtelevat huimasti, sillä pelejä pelataan niin pohjoisessa Amazonin sademetsässä kuin etelässä selvästi viileämmässä ilmastossa. Pohjoisen pelit ovat trooppisessa vyöhykkeessä sademetsäilmastossa ja savanni-ilmastossa. Lämpötilat ovat 30 asteen tienoilla. Etelämpänä pelataan subtrooppisessa vyöhykkeessä kesäsadeilmastossa ja ruohoaroilmastossa. Etelä-Brasiliassa lämpötilat ovat selvästi alempia kuin pohjoisessa, paikoin alle 20 asteessa.

– Jos Brasilian asettaisi Euroopan päälle, ylettyisi se Utsjoelta Sisiliaan, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta Brasilian valtavasta koosta.

Kisakaupungeista Manaus sijaitsee keskellä Amazonin sademetsää päiväntasaajan eteläpuolella. Manaus ja rannikolla sijaitseva Fortaleza ovat kisojen pohjoisimmat pelipaikat. Myös Cuiabá sijaitsee lähellä Amazonin sademetsää. Kisojen eteläisin pelipaikka on Pôrto Alegre.

– Hikisin näistä pelipaikoista lienee Amazonin keskellä oleva Manaus, missä on kuumaa ja kosteaa. Lämpötila on yli 30 asteessa ja sateet trooppista kuurosadetta. Koillisrannikolla Natalissa on tullut rankkoja sateita ja siellä on kärsitty viime päivinä tulvista. Sadetta on tullut koko kuukauden sademäärä muutamassa päivässä. Pääkaupunki Brasíliassa on puolestaan melko kuivaa, sillä se sijaitsee ylängöllä. Eteläisen Pôrto Alegren ilmasto muistuttaa talvista Välimerta, sanoo Pekka Pouta.

MM-kisojen pelipaikat ovat Rio de Janeiro, Brasília, São Paulo, Fortaleza, Belo Horizente, Salvador, Pôrto Alegre, Recife, Cuiabá, Manaus, Natal ja Curitiba. Finaaliottelu pelataan Rio de Janeirossa ja pronssiottelu Brasíliassa.

Pelikaupunkien ennusteet löydät MTV:n sääsivustolta.

MM-kisauutiset MTV Sport Uutisten sivuilta.

Katso videolta katsaus Brasilian sääoloihin jalkapallon MM-kisoissa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.