Mainos

Sää ei syynä Taiwanin lentoturmaan

Taiwanin eilinen lentoturma ei johtunut säästä, sanoivat maan ilmailuviranomaiset maanantaina. Näkyvyys oli 1000 metriä enemmän kuin vaaditut 600 metriä. Kaikki taiwanilaisessa Airbus A-300 -matkustajakoneessa olleet 202 ihmistä saivat surmansa epäonnistuneessa laskeutumisyrityksessä pääkaupungin Taipein lentokentälle.

Uhrien joukossa oli seitsemän ulkomaalaista - viisi amerikkalaista, yksi indonesialainen ja yksi ranskalainen. Henkensä menetti myös seitsemän ihmistä lentokentän lähellä olevassa taloryhmässä.

Onnettomuuskone oli samaa tyyppiä kuin Nagoyassa Japanissa vuonna 1994 tuhoutunut saman yhtiön, China Airlinesin (CAL:n), kone. Silloin menetti 264 ihmistä henkensä. Japanin tutkijaviranomaiset epäilivät ohjaajan ja tietokoneen virheitä. Kummassakin tapauksessa ohjaajat yrittivät uutta nousua ensimmäisen laskeutumisyrityksen epäonnistuttua, kertoivat tarkkailijat.

Yhteys Balilta Indonesiasta eilen tulossa olevaan koneeseen katkesi kesken radioyhteyden kolme minuuttia sen jälkeen kun kapteeni oli ilmoittanut lähestyvänsä lentokenttää. Kapteeni ei vastannut, kun lennonjohto kysyi, haluaako hän yrittää hän uutta laskeutumista.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.