S-ryhmän halpakinkkukampanjalle moitteita

MTK:n piirijärjestöjen mukaan S-ryhmä myy tanskalaista kinkkua hinnalla, joka ei ole lähelläkään todellisia tuotantokustannuksia. Järjestöt hämmästelevät kaupan menettelyä tilanteessa, jossa suomalainen sikatalous on vakavassa kannattavuuskriisissä.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton (MTK) piirijärjestöt arvostelevat S-ryhmää sen aloittamasta halpakinkkukampanjasta.

Piirijärjestöjen mukaan S-ketjun myymälöissä myydään tanskalaista kinkkua polkumyyntihinnalla, joka ei ole lähelläkään todellisia tuotantokustannuksia.

- Kaupan menettelyä on erittäin vaikea ymmärtää tilanteessa, jossa suomalainen sikatalous on vakavassa kannattavuuskriisissä ja toiminnan jatkaminen edellyttäisi välittömiä toimia hintojen nostamiseksi, kertovat piirijärjestöt antamassaan vetoomuksessa.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet 16:n piirijärjestön puheenjohtajat. Vetoomus on osoitettu suomalaisille kuluttajille ja kaikille elintarvikeketjun toimijoille.

- Sitä vahvaa kansallista yhteishenkeä, joka oli nähtävissä Etelä-Suomen vakavien vaikeuksien tuen neuvottelujen yhteydessä, tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa suomalaisen ruuan hyväksi tehtyinä ostopäätöksinä, vetoomuksessa todetaan.

- Suomen kaikkia viljelijöitä kehotamme jouluostoksillaan suosimaan kauppaliikkeitä, jotka omalla vastuullisella toiminnallaan arvostavat suomalaisen viljelijän työtä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat