Mainos

S-ryhmä tyytyväinen tuoretiskien laatupaljastuksiin

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman eiliset paljastukset raa'an kalan laadusta pääkaupunkiseudun tuoretiskeillä on S-ryhmän edustajan mielestä hyvä asia.

- Vaikka tulokset ovatkin ikäviä, asian esiin tuominen lupaa hyvää tulevaisuudessa. Kaikenlainen valvonta tehostaa laadun paranemista, sanoo SOK:n päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto.

Ojapelto kertoo, että S-ryhmän kauppojen tuoretiskejä oli mukana Eviran tarkastuksissa. Sitä ei vielä tiedetä, oliko juuri S-ryhmän tuoretiskeillä puutteita, sillä lopulliset tulokset paljastuvat vuodenvaihteessa. Ojapellon mukaan S-ryhmässä pohditaan silti, pitäisikö heidän ottaa viranomaisiakin tiukempi linja kalan ja lihan tuoreuden takaamiseksi.

- Tämä asia ratkaistaan sitten, kun Evira julkaisee lopullisen raporttinsa. Jos tulokset paljastavat virheiden löytyvän eritoten myymäläpäässä, meidän on tiukennettava laatuvaatimuksia. Mikäli vaatimukset kiristyvät, kuluttajat saavat siitä lisätietoa.

Ojapelto luottaisi yhä tuoretiskien tuotteiden laatuun.

- Tuotteiden laatu on koko ajan kasvanut. Puutteet tulevat useammin ilmi, koska kuluttajat ovat nykyään tietoisempia. He osaavat vaatia enemmän.

Koko toimitusketju syyniin

Ojapelto ei lähde vielä osoittamaan sormella syyllistä siihen, missä kohtaa toimitusketjua ongelmat ovat pahimmat.

- Myymälöissämme ja logistiikassa emme ole vielä havainneet ongelmia. Aiomme käydä koko toimitusketjun läpi. Arviointi voi siis palata aina kalastajaan saakka.

Ojapellosta koko ketjun kattava arviointi on tarpeen, sillä kaupan tiski joutuu usein syylliseksi virhetilanteissa.

- Kaupalla on vastuu tuoreudessa yhtä lailla. Mutta onko kauppa itse syyllinen, on tutkittava. Kala on herkkä tuoretuote, sillä sen säilömisessä on koko ajan pidettävä yllä oikea lämpötila. Kaikki käsittelykerrat lisäävät tuoreuden menettämisen riskiä.

Eilen paljastuneiden viranomaistietojen mukaan jopa 40 prosenttia tuoretuotteista on mikrobiologiselta laadultaan joko huonoja tai välttäviä pääkaupunkiseudulla. Seudun kunnat tutkivat viime kevään aikana kaikki alueen raakaa kalaa myyvät irtomyyntipisteet eli marketit, torit ja kauppahallit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.