Mainos

S-ryhmä teki ennätystuloksen

Päivittäistavarakaupassa S-ryhmän myynti päihitti Ruokakeskon. Suhteellisesti eniten markkinaosuus kasvoi liikennemyymälöissä ja polttoainekaupassa.

Vähittäiskaupan S-ryhmä porskutti viime vuonna ennätystulokseen. Päivittäistavarakaupassa S-ryhmä eteni markkinajohtajaksi, ja sen markkinaosuus läheni 40 prosenttia.

Yhteensä osuuskaupat ja SOK-yhtymä tahkosivat yhteensä lähes 400 miljoonan euron tuloksen. Nousua toissavuodesta kertyi lähes 80 miljoonaa.

Päivittäistavarakaupassa S-ryhmä eteni markkinajohtajaksi, minkä kilpailijatkin ovat myöntäneet. S-ryhmän kotimaan päivittäistavarakauppa kasvoi lähes seitsemän prosenttia 4,2 miljardiin euroon, kun isoimman kilpailijan Ruokakeskon liikevaihto jäi 3,4 miljardiin euroon.

- Tarkkaa markkinaosuuslukua on turha lähteä ennakoimaan, kun se kuukauden puolentoista päästä saadaan. Kun markkinaosuus nousee 34,3 prosentista, se lähenee 40 prosenttia, sanoi S-ryhmän marketkaupan johtaja Antti Sippola tiedotustilaisuudessa.

Kaikki alueosuuskaupat tekivät voitollisen tuloksen. Viime vuosien murheenkryyni tavaratalokauppakin kääntyi plussalle, kun enää kaksi S-ryhmän tavarataloista tekee tappiota.

Suhteellisesti eniten kasvoi ABC-liikennemyymälöiden myynti, jopa viidenneksellä toissavuotisesta. Osa kasvusta tuli kuitenkin polttonesteiden hinnannoususta, eikä ABC-ketjun yhteenlaskettu tulos vielä vesirajaa ylittänyt.

S-ryhmän pääjohtaja Kari Neilimo iloitsi myös asiakasomistajien määrän kasvusta. S-ryhmän asiakasomistajien määrä lisääntyi viime vuonna 115 000:lla ja ylitti 1,5 miljoonaa.

- Asiakasomistajien määrä kasvoi yli sadallatuhannella viidettä vuotta peräjälkeen. Se on S-ryhmää eteenpäin vievä voima, kun asiakasomistajien ostosten keskittäminenkin on kasvanut koko ajan, Neilimo painotti.

Tälle vuodelle Neilimo povaa kovaa liikevaihdon kasvua, mutta maltillisempaa tulosta. Luvassa on paljon investointeja ja sopeuttamista, ja työtä piisaa etenkin viime vuonna hankittujen Sparien ja Inexin liittämisessä S-ryhmään.

S-ryhmän pankki aloittaa ensi vuonna

Ennätystuloksestaan kertonut vähittäiskaupan S-ryhmä aloittaa pankkitoiminnan ensi vuonna. SOK:n hallintoneuvosto päätti pankin perustamisesta tänään saatuaan luottolaitostoimiluvan rahoitustarkastukselta.

S-ryhmän pankki tavoittelee asiakkaikseen noin miljoonaa ryhmän nykyistä säästökassa-asiakasta. Uusi pankki tulee tarjoamaan asiakkailleen maksujen välitystä, verkkopankin, kulutusluottoja, kansainvälisiä luottokortteja ja määräaikaistalletuksia.

SOK:n rahoitusjohtajan Jari Annalan mukaan uuden pankin ei vielä suunnitella tarjoavan asuntoluottoja.

- Säästämistuotteet voivat tulla myöhemmin mietintään, mutta tällä hetkellä niitäkään ei suunnitella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.