S-ryhmä porskuttaa vauhdilla

S-ryhmän myynti kasvoi 12,1 prosenttia viime vuonna. Vielä joulukuussakin kasvu oli 7 prosenttia. ABC-liikennemyymälöillä menee yhä todella hyvin. Vain S-ryhmän autokauppa dyykkasi.

– Talouskriisistä huolimatta S-ryhmän joulukuun myynti kasvoi 7 prosenttia edellisen vuoden joulukuuhun verrattuna. Alkuvuonna päivittäis- ja käyttötavarakauppa ovat edelleen kasvaneet, mutta laskua edellisvuoteen on muun muassa auto- ja majoitusmyynnissä, toteaa SOK:n pääjohtaja Arto Hiltunen.

S-ryhmän vähittäismyynti nousi viime vuonna 11 820,6 miljoonaan euroon, jossa oli lisäystä 12,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Alueosuuskauppojen vähittäismyynti oli 9 815,3 miljoona euroa ja se kasvoi 12,5 prosenttia. S-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi viime vuonna 12,4 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna ja oli 6 108,0 miljoonaa euroa.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan myynti lisääntyi 25,7 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

– ABC-ketjun hyvää myynnin kehitystä auttoi ketjun toimipaikkalukumäärän kasvu 36:lla ABC-liikennemyymälällä, ABC-Delillä ja ABC-automaatilla. Uusista ABC-asemista noin puolet muutettiin entisistä Esso-huoltoasemista, kertoo Arto Hiltunen.

Bonuksiakin maksettiin 16 % enemmän

Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan vähittäismyynti kasvoi 2,0 prosenttia, matkailu- ja ravitsemiskaupan 8,4 ja maatalouskaupan myynti 20,5 prosenttia. Auto- ja autotarvikekaupan myynti sen sijaan pieneni 8,5 prosenttia.

S-ryhmän myynti kasvoi myös Baltiassa ja Venäjällä.

– Lähialueliiketoimintojen osuus koko S-ryhmän myynnistä tulee kasvamaan erityisesti Baltian ja Pietarin uusien Prisma-investointien seurauksena, pääjohtaja Arto Hiltunen toteaa.

S-ryhmän osuuskauppoihin liittyi 109 332 uutta asiakasomistajaa viime vuonna. Asiakasomistajia oli joulukuun lopussa jo lähemmäksi kaksi miljoonaa eli 1 797 653. Asiakasomistajille maksettiin bonusta 306,5 miljoonaa euroa. Siinäkin oli kasvua 16 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat