Mainos

S-ryhmä linjasi vaalituen periaatteet

SOK-yhtymän hallitus linjasi tänään vaali- ja muun yhteiskunnallisen tuen periaatteet S-ryhmässä.

Linjauksessa lähdetään siitä, että tuen tulee olla avointa eikä saa aiheuttaa missään oloissa mielikuvaa asioihin liittyvistä kytkennöistä. Pääjohtaja Jere Lahti kertoi, että avoimuutta ei ole tarkemmin määritelty, koska vireillä olevan lakimuutoksen uskotaan lähtevän siitä, että ehdokkaiden on julkistettava saamansa tuki. Linjauksen mukaan S-ryhmä voi tukea vaaleissa sellaisia ehdokkaita, joilla on kykyä ja tahtoa oman alueensa kehittämiseen ja yleisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Lisäksi pidetään tärkeänä, että ryhmän yritykset voivat olla mukana yhteiskunnallisessa toiminnassa mm. tukemalla nuoriso- ja veteraanityötä sekä maanpuolustusjärjestöjä, urheilua ja kulttuuria.
Itsenäisinä yrityksinä alueosuuskaupat ja SOK tekevät omalta osaltaan tukiin liittyvät päätökset hyväksyttyjen linjausten mukaisesti.

Ryhmä joutui myrskyn keskelle oululainen osuuskauppa Arinan vaalitukien vuoksi. Ryhmän sisäisessä neuvonpidossa toukokuun puolivälissä katsottiin Arinan johdolta saatujen selvitysten osoittavan, että näyttöä julkisuudessa esitetyistä kytköksistä ei ollut.
Jo tuolloin Lahti kertoi pyrkivänsä saamaan ryhmälle yhteiset pelisäännöt vaalirahoituksesta. S-ryhmä koostuu SOK-yhtymästä ja 23 itsenäisestä osuuskaupasta. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.